Fudbal

Pobeda za osminu finala: Švajcarska nemoćna protiv Italije

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2021

-

22:39

Pobeda za osminu finala: Švajcarska nemoćna protiv Italije
Pobeda za osminu finala: Švajcarska nemoćna protiv Italije - Copyright Tanjug AP/Riccardo Antimiani

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Italije savladala je selekciju Švajcarske u okviru drugog kola grupe A Evropskog prvenstva rezultatom 3:0, uz dva gola Manuela Lokatelija i jedan Ćira Imobilea.

Italijani su dominirali tokom celog meča, praktično ostavivši protivnika bez ijedne šanse. U prvom poluvremenu je kapiten, Đorđo Kijelini, zatresao mrežu posle jednog kornera, ali mu je pogodak poništen zbog prekršaja u napadu. Potom se iskusni štoper povredio i morao je da izađe iz igre, a zamenio ga je fudbaler Lacija, Frančesko Aćerbi.

Nekoliko minuta nakon toga su Italijani iskoristili dominaciju i uspeli da povedu. Naime spektakularni vezista Sasuola, Manuel Lokateli, doveo je svoj tim u vođstvo na asistenciju Domenika Berardija. Sjajna akcija koju je Sasuolov tandem pretvorio u gol. Do poluvremena nije bilo većih uzbuđenja pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 1:0.

 

 

Drugo poluvreme je nastavljeno u istom ritmu. Italijani diktiraju tempo, Švajcarci apsolutno nemoćni. Igrao se 52. minut kada je ponovo sjajni Lokateli pogodio i duplirao prednost svog tima, na asistenciju Nikola Barele. Iako je sve bilo gotovo i sa ovim rezultatom, nisu se zaustavili Italijani, već je neverovatni Ćiro Imobile uspeo da se upiše u strelce u 89. minutu.

Ovom pobedom Italija se popela na prvo mesto grupe A i sa osvojenih šest bodova siguran je učesnik osmine finala. Naredni meč igraće protiv Velsa, reprezentacije koja se takođe kvalifikoala u eliminacionu fazu. Meč će se odigrati 20. juna na stadionu u Rimu, dok će Švajcarci snage odmeriti sa Turskom na stadionu u Bakuu, u Azerbejdžanu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Sastavi:

Italija: Donaruma, Di Lorenco, Bonući, Kijelini, Spinacola, Barela, Žoržinjo, Lokateli, Berardi, Imobile, Insinje

Švajcarska: Zomer, Elvedi, Šer, Akandži, Mbabu, Frojler, Džaka, Rodrigez, Šaćiri, Embolo, Seferović

Komentari (0)

Sport