Fudbal

Stojković ne brine, raduje ga želja fudbalera, želi pobedu protiv Slovenije

Komentari

Autor: Euronews

04/06/2022

-

13:32

Stojković ne brine, raduje ga želja fudbalera, želi pobedu protiv Slovenije
Stojković ne brine, raduje ga želja fudbalera, želi pobedu protiv Slovenije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski fudbaleri poraženi su od Norveške na startu Lige nacija, a odmah ih čekaju nove obaveze i utakmica sa Slovenijom, takođe u Beogradu.

Utakmica protiv Slovenije počeće u nedelju u 20.45.

Posle gola Erlinga Halanda i poraza od Norveške rezultatom 0:1, selektor Dragan Stojković Piksi analizirao je tu utakmicu, ali i govorio o stanju u ekipi.

"Ovaj period je zaista... Moramo da ga prihvatimo program ispred nas, četiri utakmice u 10 dana. Vidimo da igrači nisu na stopostotnom nivou što se fizičke strane tiče, što je normalno. Pokušaćemo da osvežimo tim, sa novim imenima da dođemo do rezultata. Uopšte ne sumnjam u njih. Jedino je bitna psiho-fizička snaga. Tehnika je tu. Igrači apsolutno shvataju ideju kako Srbija treba da igra i ponaša se na terenu", reči su Stojkovića sa konferencije za medije.

"Ne postoji ni 'p' od problema, to me raduje. Odlazak u Katar jeste super, ali najveća pobeda našeg tima je to što imamo zdravo jezgro. Poraz od Norveške kao da se nije desio".

Analizirao je samu utakmicu sa Norveškom.

"Bilo je nekih manje dobrih stvari, ali bilo je i dobrih. Bez obzira na to što je rezultat bio negativan. Ostajemo pozitivni i pokušaćemo da ponovimo dobre stvari. Drugo poluvreme je model, tu je nedostajao samo gol", rekao je Stojković novinarima.

"Najviše sam zadovoljan jako pozitivnom reakcijom igrača u svlačionici. Videla se velika želja da se dođe do pozitivnog rezultata. Nisu želeli da se predaju i izgube bez borbe. Ta motivisanost u drugom delu utakmice... Raduje takođe i stil fudbala kojim želimo da igramo. Ne bežimo od odgovornosti da u ofanzivnom ritmu pokušavamo da dođemo do gola. Sama kompozicija tima je bila veoma ofanzivna".

Model igre iz drugog poluvremena je onaj koji želi od prvog minuta duela sa Slovenijom.

"Taj model igre iz drugog dela protiv Norveške bismo morali da pokažemo. Jednostavno, na igračima je da pronađu motiv, poslednji atom snage i daju sve od sebe u ovom momentu. Daliko od toga da mislim da će biti lako, Slovenija je profesionalna ekipa koja zna da igra, moramo apsolutno ozbiljno da je shvatimo", kazao je Stojković.

Upitan je da li će možda od početka utakmice igrati sa dva napadača, odgovorio je: "Zašto da ne? Videćemo, ima vremena".

"Posle lošeg starta, tražite mogućnost da se povrati samopouzdanje, da potvrdimo rejting koji imamo. Jedino pobeda je ta koja dolazi spokojstvo i zadovoljstvo. Želimo pobedu, uz sav respekt prema Sloveniji i povratimo ono što smo propustili".

Stojković je naveo da će tokom četiri utakmice u junskom okupljanju verovatno svi igrači dobiti šansu.

Komentari (0)

Sport