Fudbal

Sjajna pobeda Srbije, "orlovi" ubedljivi protiv Slovenije

Komentari

Autor: Euronews

05/06/2022

-

22:39

Sjajna pobeda Srbije, "orlovi" ubedljivi protiv Slovenije
Sjajna pobeda Srbije, "orlovi" ubedljivi protiv Slovenije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije nadigrala je Sloveniju 4:1 u drugom kolu Lige nacija. Zaista su izabranici Dragana Stojkovića bili dominantni tokom čitavog meča izasluženo slavili u ovom duelu.

Tokom prvog poluvremena gledali smo napadčku igru reprezentacije Srbije. Kada nisu imali loptu u nogama izabranici Dragana Stojkovića visokim presingom su pokušavali da uzmu loptu Slovencima.

To im se isplatilo u 24. minutu kada su izborili korner. Aleksandar Mitrović se sjajno kretao i kao da je znao gde će lopta završiti. Centaršut je uputio Ilić, loptu je zakačio Milinković-Savić, a na drugoj stativi našao se fenomenalni napadač Fulama koji je udarcem glavom matirao Oblaka.

Ipak, taj pogodak je probudio selekciju Slovenije koja je zaigrala znatno ofanzivnije i već u 30. minutu neutralisala prednost Srbije.

Posle loše reakcije defanzivne linije "orlova", Petar Stojanović je izašao pred Predraga Rajkovića i zaista ga spektakularno lobovao i tako izjednačio na 1:1.

Selektor Stojković je na poluvremenu napravio tri izmene, ušli su Tadić, Radonjić i Jović. Srbija je pokušavala da postigne gol ali su se Slovenci odlično branili.

Ipak, još jedan korner i još jedan gol za Srbiju. U 56. minutu fenomenalan centaršut uputio je kapiten Tadić, a u skoku je najviši bio Sergej Milinković-Savić koji je preciznim udarcem glavom savldao Oblaka.

Treći gol postigao je Luka Jović, takođe glavom. Centaršut je uputio Živković, a na pravom mestu bio je napadač Reala iz Madrida. 

Konačan rezultat postavio je Nemanja Radonjić posle sjajnog kontranapada. Uputio je precizan udarac u donji desni ugao, a još jednom je bio nemoćan Jan Oblak.

Do kraja susreta, Srbija je jasno želela da sačuva prednost i "orlovi" su uspeli da ostvare prvi trijumf u ovom izdanju Lige nacija

Posle ove pobede, Srbija zauzima drugo mesto u grupi 4, divizije B Lige nacija. Naredni meč, "orlovi" igraju protiv Švedske u četvrtka uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Uživo, Srbija - Slovenija

95' Kraj! Fenomenalna pobeda Srbije za prva tri boda u Ligi nacija.

91' GOL! Četvrti pogodak postigao je Nemanja Radonjić posle sjajnog kontranapada. Uputio je precizan udarac u donji desni ugao, a još jednom je bio nemoćan Jan Oblak.

85' GOL! Luka Jović overava pobedu Srbije. Treći gol glavom koji postižu "orlovi", sjajan centaršut Živkovića, a njega je odlićno ispratio napadač Reala iz Madrida i precozno smestio loptu u mrežu.

81' Želi Stojković da sačuva prednost. Mitrović napušta teren, a umesto njega ulazi Uroš Račić.

75' Srbija nastavlja da napada, ali su ponovo Slovenci stali u niski blok i čeka kontranapad.

66' Nastavlja Srbija da napada, Tadić je odložio loptu za Joviča koji je šutirao u padu i nije uspeo ozbiljnije da pripreti golmanu Slovenije.

56' GOL! Sergej Milinković-Savić je bio najviši u kanenom prostoru Slovenije. Perfektan centaršut uputio je Tadić, a Sergej je uspeo da savlada Jana Oblaka.

55' Vrhunska odbrana Jana Oblaka. Mitrović je nadskočio Blažiča posle sjajnog centaršuta Živkovića, međutim, sjajan je bio golman Atletiko Madrida.

46' Na startu utakmicu, selektro Stojković napravio je tri izmene, umesto Jovanovića, Ilića i Ristića ušli su Tadić, Radonjič i Jović

Poluvreme, 1:1.

37' Očigledno je Slovencima poraslo samopouzdanje, agresivniji su na sredini terena i pokušavaju da postignu drugi pogodak. Zajc je zapretio ali je Rajkovič uspeo da odbrani njegov udarac.

30' GOL za Sloveniju. Strelac je Petar Stojanović koji je zaista spektakularno lobovao golmana Rajkovića. Odbrana Srbije je loše reagovala, a krilni igrač Slovenije je to iskorostio i izašao pred čuvara mreže Srbije.

24' GOL! Aleksandar Mitrović se sjajno kretao i kao da je znao gde će lopta završiti. Centaršut je uputio Ilić, loptu je zakačio Milinković-Savić, a na drugoj stativi našao se fenomenalni napadač Fulama. 1:0 za Srbiju.

19' Slovenija se brani u niskom bloku, ali Srbija još uvek ne uspeva da probije bedem ispred Jana Oblaka.

7' Još jedna prilika za Srbiju! Jovanović je imao priliku za šut ali je ipak odlučio da uposli Aleksandra Mitrovića. Uputio je loš pas koji napadač Fulama nije uspeo da stigne.

3' Prvu šansu na startu meča imao je Đorđe Jovanović. Sjajno mu je loptu dodao Živković, ali je mladi fudbaler šutirao preko gola.

Utakmica je počela.

 

 

Utakmica se igra u okviru grupe 4, divizije B Lige nacija.

Selektor Dragan Stojković najavio je promene u sastavu i i očekuje se da neki novi igrači dobiju šansu protiv selekcije Slovenije. Neće biti iznanđenje i ukoliko Srbija utakmicu započne sa dva klasična napadača budući da je na konferenciji za medije selektor istakao da su uvežbavali i takvu formaciju. 

Sastavi

SRBIJA: Rajković - Mašović, Mitrović, Milenković - Ristić, Ilić, Maksimović, Živković - Milinković-Savić - Jovanović, Mitrović

SLOVENIJA: Oblak - Blažič, Bijol, Mevlja - Stojanović, Goren Stanković, Kurtić, Zajc, Karničnik - Lovrić - Šeško

 

 

Zanimljiv podatak je da Srbija nikada u svojoj istoriji nije pobedila Sloveniju, te će izabranici selektora Stojkovića sigurno imaju motiv više na ovom susretu.

Pogotovo kada se u obzir uzme poraz u prošlom kolu od Norveške 1:0. Stvarala je Srbija šanse ali ipak nije uspela da zatrese mrežu rivala, u nekim situacijama nije imala ni malo sportske sreće, pa bi prema nepisanom pravilu to večeras trebalo da se "vrati".

Komentari (0)

Sport