Fudbal

Makedonci bez bodova: Prvi trijumf Ukrajine na Evropskom prvenstvu

Komentari

Autor: Euronews

17/06/2021

-

16:53

Makedonci bez bodova: Prvi trijumf Ukrajine na Evropskom prvenstvu
Makedonci bez bodova: Prvi trijumf Ukrajine na Evropskom prvenstvu - Copyright Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Ukrajine savladali su Severnu Makedoniju sa 2:1 (2:0) u drugom kolu Grupe C Evropskog prvenstva.

Izabranici Andreja Ševčenka bolje su otvorili meč i već u uvodnim minutima dva pripretili rivalu, ali mreža Dimitrijevskog je mirovala. Makedonci su prvi put pripretili u 17. minutu preko Elmasa, koji nije bio precizan. Desetak minuta kasnije Jarmolenko se našao u izglednoj šansi, ali je golman Severne Makedonije dobro reagovao. Nedugo zatim, Ukrajina je povela, isti igrač našao se u prilici posle kornera i sa druge stative savladao Dimitrijevskog. 

Nastavila je selekcija Andreja Ševčenka sa napadima, da bi u 35. minutu duplirala prednost. Jarmolenko je prošao po desnoj strani i uposlio Jaremčuka, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu rivala. Ubrzo je Pandev postigao gol, ali je isti opravdano poništen zbog ofsajda. Do kraja prvog poluvremena, nije bilo uzbuđenja na obe strane.

Zaigrali su Makedonci u nastavku znatno agilnije, to im se isplatilo u 57. minutu. Karavaev je srušio Pandeva u svom kaznenom prostoru, penal je izveo Alioski, Bušan je odbranio ali lopta ponovo dolazi do reprezentativca Severne Makedonije koji pogađa mrežu za 2:1. Nastavili su Pandev i drugovi sa napadima, ali sledeću ozbiljnu priliku imala je Ukrajina. Cigankov samo što je ušao u igru mogao je da vrati dva gola viška svojoj selekciji, izašao je sam ispred Dimitrijevskog ali je očajno šutirao. 

Na pet minuta pre kraja sve je moglo da bude gotovo, Avramovski je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudija je pokazao na belu tačku, a udarac Malinovskog zaustavio je Dimitrijevski. Do kraja susreta Makedonci su pokušavali da dođu do izjednačenja, ali se Ukrajina uspešno odbranila.

Ukrajinci su došli do prve pobede na Evropskom prvenstvu, nakon poraza od Holandije u prvom kolu, dok je Makedonija opet ostala bez bodova.

Komentari (0)

Sport