Fudbal

Selektor Stojković pred Sloveniju: Imam mnogo razloga za optimizam

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2022

-

19:07

Selektor Stojković pred Sloveniju: Imam mnogo razloga za optimizam
Selektor Stojković pred Sloveniju: Imam mnogo razloga za optimizam - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, izjavio je danas da će se "orlovi" pitati za konačan ishod meča Lige nacija protiv Slovenije.

Dve selekcije sastaće se sutra u 20.45 (TV Arena 1 premium) u meču četvrtog kola Grupe 4 B lige nacija na stadionu Stožice u Ljubljani.

Srbija u duel ulazi sa šest osvojenih bodova i dva vezana trijumfa protiv Slovenije u Beogradu (4:1) i Švedske u Solni (1:0).

I Slovenci imaju razloga za optimizam jer su u prošloj utakmici osvojili prvi bod u remiju bez golova na gostovanju Norveškoj.

"Vezali smo dva dobra rezultata, garnirana dobrom igrom. Uvek smo bili optimisti, verovali u sebe, da dobra igra na najbolji način biva i nagrađena. Ne razmišljamo šta će biti, niti kombinujemo kako do prvog mesta. Utakmica sa Slovenijom u prvom je planu i radujem se još jednom susretu sa Ljubljanom. Imamo mnogo razloga za optimizam“, rekao je Stojković.

Strateg "orlova" okrenut je pre svega svom timu.

"Fokusirani smo na naš stil igre, poštujući protivnike i njihov integritet. Najbitnije je šta i kako Srbija radi. Ne želim da moje misli lete i budu usmerene ka drugom timu. Zato smo okrenuti isključivo nama. Različiti smo svi u grupi i iluzorno je da se bavimo drugima. Srbija je na prvom mestu", istakao je Piksi.

Osvrnuo se Stojković i na Slovence koji su glatko poraženi 5. juna na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

"Očekujem Slovence agresivne koliko budemo mi dozvolili. Nema osvete, ali postoji velika želja za revanšom. Odnosi se i to na naše domaćine, pogotovo posle poraza u Beogradu. Spremamo se za utakmicu maksimalno profesionalno, znamo da su Blažić i Stojanović aut, da se Zajc vraća, pretpostavljamo protivnika sa četvoricom pozadi… Nema šetanja, agresivnost mora da bude maksimalna, takve stvari podrazumeva moderan fudbal", poručio je selektor Srbije.

Slovenci očekuju pun stadion i više od 10,000 ljudi na tribinama Stožica, a Stojković se obradovao povratku u Ljubljanu, gde je kao fudbaler znao da pokaže svoje umeće.

"Lep grad, sjajni ljudi. Zabrinjava me Bežigrad, monumentalni spomenik Ljubljane… Lepo je imati takvo mesto, barem za decu. Vidim da je zapušten, korov, ceo ambijent ostavlja setu u mojoj duši. Sve ostalo je perfektno. Svaka čast na novom stadionu, uvek je lepo kad vidim novi objekat, za razliku od nas. Ko zna koliko ćemo dugo cekati. Uvek je lepo bilo igrati pod Bežigradom. Podseća me na ona vremena. Sećam se utakmica sa Radničkim i Crvenom zvezdom, uvek je stadion bio pun. Zgrada na stadionu, poseban ambijent, sve nas je to činilo srećnim. Čuvajte Bežigrad", zaključio je Stojković.

Komentari (0)

Sport