Fudbal

Srbija u Sloveniji juri treću uzastopnu pobedu u Ligi nacija

Komentari

Autor: Euronews

12/06/2022

-

10:59

Srbija u Sloveniji juri treću uzastopnu pobedu u Ligi nacija
Srbija u Sloveniji juri treću uzastopnu pobedu u Ligi nacija - Copyright Tanjug AP/Armando Franca

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras na stadionu "Stožice" u Ljubljani gostuje selekciji Slovenije od 20:45 čas (Arena 1 Premium).

Biće to poslednji duel junskog ciklusa Lige nacije i četvrti meč "orlova" u periodu od 10 dana, a drugi protiv Slovenije, koji su prethodnu utakmicu protiv izabranika Dragana Stojkovića izgubili u Beogradu ubedljivim rezultatom 4:1.

To je bila ujedno i prva pobede Srbije protiv Slovenije nakon 22 godine. Vodeći pogodak za naš tim tad je postigao Aleksandar Mitrović, Petar Stojanović je izjednačio, a u drugom poluvremenu posle ulaska Dušana Tadića, Srbija je zaigrala dosta bolje i na kraju upisala veliki trijumf posle golova Sergeja Milinkovića-Savića, Luke Jovića i Nemanje Radonjića. 

"Zmajčeki" su do sada sakupili najmanji broj poena u Grupi B i nalaze se na samom začelju tabele sa jednim bodom. Norvežani su prvi sa sedam i dočekuju Šveđane koji imaju tri. Srbija sa šest bodova želi treći vezani trijumf i potencijalnim kiksom Erlinga Halanda i drugova, "orlovi" bi izbili na prvo mesto u grupi.

"Očekujem Slovence agresivne koliko budemo mi dozvolili. Nema osvete, ali postoji velika želja za revanšom. Odnosi se i to na naše domaćine, pogotovo posle poraza u Beogradu. Spremamo se za utakmicu maksimalno profesionalno, znamo da su Blažić i Stojanović aut, da se Zajc vraća, pretpostavljamo protivnika sa četvoricom pozadi… Nema šetanja, agresivnost mora da bude maksimalna, takve stvari podrazumeva moderan fudbal", poručio je Dragan Stojković Piksi pred duel sa Slovencima. 

Srbija će posle duela u Ljubljani otići na tromesečni odmor, do septembra, kada će se odigrati poslednje dve runde takmičenja.

Nedeljni program UEFA Liga Nacija:

Grupa A2:
20:45 - Španija - Češka (Arena 3 Premium)
20:45 - Švajcarska - Portugal (Arena 2 Premium)

Grupa B4:

18:00 - Norveška - Švedska (Arena 2 Premium)
20:45 - Slovenija - Srbija (Arena 1 Premium)

Grupa C2:
15:00 - Severna Irska - Kipar
20:45 - Grčka - *kosovo

Grupa C4
18:00 - Gruzija - Bugarska 
18:00 - Severna Makedonija - Gibraltar (Arena Sport 1)

Grupa D2
20:45 - Malta - San Marino

Komentari (0)

Sport