Fudbal

Siguran trijumf: Holandija bolja od Austrije u Amsterdamu

Komentari

Autor: Euronews

17/06/2021

-

22:52

Siguran trijumf: Holandija bolja od Austrije u Amsterdamu
Tanjug/John Thys, Pool via AP - Copyright Tanjug/John Thys, Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Holandije savladala je u Amsterdamu selekciju Austrije sa 2:0 (1:0), u drugom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu.

Poveli su Holanđani na "Johan Krojf Areni" već u 11. minutu. Kapiten Austrije bio je nesmotren i faulirao Damfrisa za najstrožu kaznu, a precizan sa bele tačke bio je Memfis Depaj. Napadali su izabranici Frank De Bura tokom prvog poluvremena, a prednost su mogli da dupliraju u završnici kada je upravo strelac prvog gola promašio dve izgledne prilike.

 

 

Drugi deo igre doneo je identičnu sliku na terenu, Austrija i pored rezultatskog deficita nije imala snage da ozbiljnije pripreti protivniku. Holandija je duplirala prednost u 67. minutu. Malen je dobio loptu u prostor, pobegao rivalima, sve to ispratio je Damfris kome nije bilo teško da neometan sa pet metara sprovede loptu u mrežu Austrije. Do kraja duela nije bilo većih uzbuđenja, pa su izabranici Franka De Bura došli do zaslužene pobede.

 

 

Holandija se posle dva kola nalazi na prvom mestu Grupe C sa maksimalnim učinkom, dok je Austrija posle pobede nad Severnom Makedonijom, doživela prvi poraz na Evropskom prvenstvu.

Komentari (0)

Sport