Fudbal

Osvojio Ligu Evrope i penzionisao se u 29. godini: Hintereger želi da se posveti drugom poslu

Komentari

Autor: Euronews

23/06/2022

-

15:37

Osvojio Ligu Evrope i penzionisao se u 29. godini: Hintereger želi da se posveti drugom poslu
Osvojio Ligu Evrope i penzionisao se u 29. godini: Hintereger želi da se posveti drugom poslu - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Martin Hintereger, štoper Ajntrahta iz Frankfurta, šokirao je upravu odlukom da prekine fudbalsku karijeru u 29. godini iako mu je ostalo još dve godine ugovora!

Austrijski reprezentativac bio je stub odbrane. Međutim, zbog povrede je preskočio finale Lige Rvrope koje je njegov tim osvojio i tada je govorio da će biti spreman za početak priprema.

Sve se promenilo u poslednjih mesec dana.

"Prošle jeseni sam imao prve misli o penziji. Našao sam se u teškom momentu, moje igre su varirale, svaki poraz me je duplo više boleo od pobede. Međutim, zajednički uspesi sa Ajntrahtom u Ligi Evrope su me iznova motivisali da se orpostim sa velikim uspehom. Želeo bih da se zahvalim klubu, saigračima, trenerskom stafu, menadžmentu i navijačima na poverenju i neverovatnoj podršci. Jako mi je žao, ali svako ko me poznaje zna da želim pre svega da se distanciram i posvetim svom životu. Zahvalan sam zato Ajntrahtu što mi je pružio priliku da sada napravim taj novi iskorak", pokušao je da objasni odluku Hintereger.

 

 

Minule sezone odigrao je 36 utakmica uz jedan gol, bio je prvi štoper selekcije Austrije za koje je nastupao 67 puta (4 gola). U karijeri je igrao za Sirinc, Salcbug, Borusiju Menhengladbah, Augsburg i od 2019. za Ajntraht.

Komentari (0)

Sport