Fudbal

Dubravka od heroja do tragičara: Forsberg sa penala doneo pobedu Švedskoj

Komentari

Autor: Euronews

18/06/2021

-

16:52

Dubravka od heroja do tragičara: Forsberg sa penala doneo pobedu Švedskoj
tanjug - Copyright Tanjug/Anatoly Maltsev, Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Švedske savladala je Slovačku sa 1:0 (0:0) u drugom kolu Grupe E na Evropskom prvenstvu.

Bolje su meč otvorili Šveđani i već u četvrtom minutu pripretili, šutirao je Sebastijan Larson sa ivice kaznenog prostora, ali je Dubravka bio na pravom mestu. Nedugo zatim, isti igrač je izveo slobodan udarac, pred golom Slovaka najviši u skoku bio je Lustig, ali njegov udarac završio je iznad prečke. Slovačka se dobro branila i uglavnom čekala šansu iz kontra napada, dok su Šveđani sve konkretno uradili u prvih 15 minuta. Na odmor se otišlo bez pogodaka.

Prva velika šansa u nastavku viđena je u 59. minutu, Larson je centrirao sa desne strane, glavom je šutirao Augustinson, ali je Dubravka sjajnom intervencijom sačuvao mrežu. Nastavili su Šveđani sa napadima, Isak je bio najopasniji po gol rivala, pripretio je dva puta, ali Slovaci su uspešno odolevali. Ipak, Švedska je uspela u svojoj nameri, igrao se 76. minut, Sibert je pobegao rivalima, prevario Dubravku koji ga je srušio i napravio penal. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Emil Forsberg.

 

 

Mogli su Šveđani da dupliraju prednost nedugo posle gola, ali je Isak bio sebičan i upropastio priliku. Do kraja meča, pokušavali su Slovaci da dođu do izjednačenja, ali rival se uspešno odbranio.

Švedska je posle remija sa Španijom zabeležila prvu pobedu, dok je Slovačka posle trijumfa nad Poljskom, sada doživela neuspeh.

Komentari (0)

Sport