Fudbal

"Orlići eliminisani sa EP: Prekidi kobni protiv Austrijanaca

Komentari

Autor: Euronews

25/06/2022

-

21:52

"Orlići eliminisani sa EP: Prekidi kobni protiv Austrijanaca
"Orlići eliminisani sa EP: Prekidi kobni protiv Austrijanaca - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

U 3. kolu grupe B na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj do 19 godina, selekcija Srbije poražena je od Austrije sa 3:2 čime je završila na poslednjem mestu i ostala bez šansi da se kao trećeplasirana, bori makar za plasman na Svetsko prvenstvo. 

Kobni su bili prekidi za "orilće". Posle tri kornera koje je izveo Jusuf Demir, štoperi Austrijanaca Kverfeld (dva puta) i Volner bili su neumoljivi pred golom Lukića i treće mesto  za izabranike Aleksandra Jovića postalo je sve nedostižnije.

Srbija je imala bolje prilike u prvom delu, u 16. minutu Stanković je idealno proigrao Ajadra  koji je šutirao preko gola. Deset minuta kasnije sve je krenulo naopako za "orliće", Kvrfeld je na drugoj stativi udarcem glavom posle kornera doneo  vođstvo.

U finišu poluvremena Marko Lazetić je akciju Stankovića, Kneževiča i Ajdara krunisao izjednačenjem, međutim, Srbija je nastavila da ponavlja iste greške. Protivnik je poveo sa 3:1  i pogodak Petra Ratkova u finišu za 3:2 doneo je tračak nade da se u slučaju remija stigne do trećeg mesta. 

Željeni rezultat, međutim, nije ostvaren. 

Srbija: Lukić, Lazić, Ilić, Leković, Miletić (Krsmanović), Stanković (Jojić), Petković, Knežević (I. Miladinović), Motika, Lazetić (Gordić), Ajdar (Ratkov).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport