Fudbal

Remi Hrvatske i Češke: Perišić doneo bod svojoj reprezentaciji

Komentari

Autor: Euronews

18/06/2021

-

19:49

Remi Hrvatske i Češke: Perišić doneo bod svojoj reprezentaciji
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek - Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Hrvatske remizirala je danas protiv selekcije Češke, rezultatom 1:1, u okviru drugog kola grupe D Evropskog prvenstva, golovima Ivana Perišića i Partika Šika.

Utakmica je bila jako tvrda od samog starta i nerešen ishod je bio potpuno očekivan. Česi su do gola došli nakon jedanaesterca, kada je VAR u 35. minutu pokazao da je Dejan Lovren načinio prekršaj. Odgovornost je preuzeo Patrik Šik i poslao Dominika Livakovića u drugu stranu.

Drugo poluvreme počelo je inicijativom Hrvatske, koja je došla do gola već u 47. minutu preko Ivana Perišića, na asistenciju Andreja Kramarića. Naime, Brzo je fudbaler Hofenhajma izveo faul i proigrao Perišića, koji je sjajno prevario desnog beka Češke, Vladimira Koufala i snažnim udarcem poslao loptu u mrežu.

Trenutno Česi imaju četiri osvojena boda iz dve odigrane utakmice, što ih pozicionira na prvo mesto u grupi, dok Hrvati sa jednim osvojenim bodom zauzimaju tek treće mesto. Narednu utakmicu selekcija Češke igra protiv Engleske 22. juna u Londonu, dok će se Hrvatska sastati sa Škotskom na stadionu u Glazgovu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Sastavi:

Engleska: Livaković - Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol - Modrić, Kovačić - Brekalo, Kramarić, Perišić - Rebić.

ČEŠKA: Vaclik - Cufal, Čelustka, Kalas, Boril - Holeš, Darida, Souček, Mazopust, Jankto - Šik.

 

Komentari (0)

Sport