Fudbal

Mitar Mrkela: Kangva i Bukari doneli novu energiju ekipi

Komentari

Autor: Euronews

30/06/2022

-

18:48

Mitar Mrkela: Kangva i Bukari doneli novu energiju ekipi
Mitar Mrkela: Kangva i Bukari doneli novu energiju ekipi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Neposredno pred početak meča Crvene zvezde i Kopera, sportski direktor crveno-belih, Mitar Mrkela govorio je za TV Arenu sport.

Na samom početku Mrkela je istakao da je dosadašnji deo priprema prošao u najboljem redu, sve dok se juče čak trojica igrača nisu povredila:

''Do juče je bilo sve odlično, imali smo neke sitnije povrede, a verujem da ni ove nisu ništa ozbiljno, ali znaćemo konačno kada budemo dobili rezultate sa magnetne rezonance. Nenad Krstičić se povredio juče pre podne, a Milan Pavkov i Ohi popodne. Nadamo se da će lekarski rezultati biti dobri i da će sve biti u redu''.

Potom je sumirao utiske koje su na njega ostavila pojačanja, Kings Kangva i Osman Bukari:

''Kangva je odigrao dve utakmice, Bukari jednu i to je izgledalo jako dobro. Znali smo šta tražimo, brze i mlade igrače, novu energiju, koju smo sa njima dobili. Imaju kvalitet, ali naravno biće potrebno vremena da se uklope. Uvek sam govorio da volim prijateljske protiv slovenačkih ekipa, jer kada protiv njih odigrate dobro znate da ste na dobrom putu'', rekao je Mrkela pa nastavio:

''Imali smo sezonu iz snova, osvojena je dupla kruna, igrana osmina finala Lige Evrope. Uvek ima prostora za napredak, želimo da imamo bolju ekipu, konstantno rastemo, igramo sve bolje, što želimo i ove godine. Doveli smo dva brza igrača i mislim da smo sada sa njima još jači nego što smo bili''.

Zatim je odgovorio na pitanje da li će biti još pojačanja:

''Pratimo situaciju na tržištu. Uvek kažem, posle svake utakmice i treninga vrše se analize gde bi se moglo napredovati. Ako se ukaže prilika da imamo mogućnost da dovedemo kvalitetnog igrača koji će nas pojačati, onda ćemo to i uraditi''.

Milan Gajić je na kraju sezone napustio klub, ali u Zvezdi ne brinu za poziciju desnog beka:

''Stanković često rotira i pravi različite formacije, što nije iznenađujuće. Mislim da imamo dva dobra desna beka, jeste Gajić igrao dobro u drugoj polusezoni, ali Pićini je doveden da se prvih šest meseci adaptira, s obzirom na to da je imao dosta tešku povredu. Nadam se da će sada od početka sezone  biti u svom najboljem izadnju'', rekao je sportski direktor crveno-belih, a potom odgovorio na pitanje na drugoj strani defanzivne linije:

''Jako je teško naći bekove i ako gledate, mnoge evropske ekipe nemaju rezervnog levog beka. U poslednjih nekoliko godina su na toj poziciji igrali Gobeljić, Eraković, nekad i Degenek. Dvojica od te trojice su tu, tako da će oni biti neka vrsta alternative. U Srbiji stalno pratimo igrače, naročito na bekovskim pozicijama i u ovom trenutku mogu da kažem da na tim pozicijama u Srbiji nema igrača za Zvezdu ''.

Dejan Stanković je krajem prošle sezone istakao da je Zvezdi potreban špic koji je rasni golgeter, odnosno, koji će davati 25-30 pogotaka po sezoni:

''Ja bih voleo da imamo takvog špica, ali oni su najskuplji na tržištu i za takvog igrači treba dosta novca. Imamo Ohija i Pavkova, koji su, svako na svoj način, doprineli timu. Nisu to loši igrači, ali Zvezda prati situaciju i ako se pojavi neko dobro rešenje mi ćemo iskoristiti to''.

Dolaskom Osmana Bukarija napravio se neki balans, s obzirom na to da su se ranije napadi obično odvijali na levom boku preko trogula Katai, Rodić, Ivanić:

''On je doveden sa namerom da izjednačimo strane. Mi smo ranije imali Bena po toj strani, koji nije klasično krilo, njega vidite u šesnaestercu gde je izuzetno opasan i nije bez razloga jedan od najboljih stranaca. Bukari je drugačiji, više asistent, paker. Imaćemo brzinu, proboj, centaršut i ekipa će imati potpuno drugu fizionomiju'', rekao je on, te odgovorio na temu igrača koji bi mogli da napuste klub:

''Već su otišli neki igrači, da ne nabrajam sada, a za neke ima interesovanja. Rekli smo da ključni igrači u Zvezdi neće ići nigde, a njih ima sedmorica-osmorica. Imamo ponudu za Erakovića i to dosta jaku, konkretno iz Francuske, tako da će biti teško da ga zadržimo, jer cifre ne mogu da se odbiju. On će moći da ode posle kvalifikacija''.

Za kraj je izneo ciljeve za predstojeću sezonu:

''Mi imamo svoje ciljeve i uvek ih postavljamo visoko, uvek je to šampionska titula ali i grupna faza evropskog takmičenja, koju imamo u džepu, ali ne bismo bili zadovoljni da završimo u Ligi konferencija. Nadamo se i verujemo da ćemo igrati Ligu šampiona, ali i Liga Evrope je takođe odličan uspeh, od čega nas deli jedna pobeda u dvomeču'', istakao je Mrkela, pa dodao:

''Mislim da u Ligi šampiona možemo biti konkurentniji nego što smo bili to sada. Međutim, to je super takmičenje gde ekipe imaju nestvarne budžete i u tom segmentu ne možemo da se merimo sa njima. Mi smo se i okolnostima Lige Evrope takmičili sa finansijski moćnijima od sebe''.

Komentari (0)

Sport