Fudbal

Roma predstavila Mileta Svilara: Veliki izazov u mojoj karijeri, nisam ni sanjao da ću raditi sa Murinjom

Komentari

Autor: Euronews

02/07/2022

-

13:07

Roma predstavila Mileta Svilara: Veliki izazov u mojoj karijeri, nisam ni sanjao da ću raditi sa Murinjom
Roma predstavila Mileta Svilara: Veliki izazov u mojoj karijeri, nisam ni sanjao da ću raditi sa Murinjom - Copyright Prinstcreen YouTube

veličina teksta

Aa Aa

Mladi srpski fudbalski golman Mile Svilar potpisao je petogodišnji ugovor sa Romom i danas je zvanično predstavljen u klubu sa "Olimpika".

Dosadašnji čuvar mreže Benfike drugi je Srbin koji je ovog leta obukao dres Rimljana, posle Nemanje Matića, takođe na zahtev trenera Žoze Murinja.

Sin nekadašnjeg golmana reprezentacije Jugoslavije Ratka Svilara ima 22 godine, prošao je sve mlađe selekcije Belgije, gde je rođen, ali je izabrao seniorski tim Srbije i do sada je branio na jednoj utakmici.

"Roma je veliki izazov za mene. Znam koliko je ovo veliki klub, znam da je atmosfera na stadionu fantastična i jedva čekam da je osetim uživo. Iskren da budem, nikada nisam mogo da zmislim da ću sarađivati sa trenerom kakav je Žoze Murinjo, ali to se, eto, dogodilo. Srećan sam što sam u velikom klubu i trudiću se da pružim maksimum", rekao je Svilar.

Novi golman Rome je otkrio italijanskim novinarima da razume italijanski, ali da još niej dovoljno sprean da govori na tom jeziku.

"Rođen sam u Belgiji, ali se osećam kao Srbin. Govorim pet jezika, ali u njih ne ubrajam italijanski, koji razumem, mada ne mogu baš leo da se sporazumevam", rekao je Svilar.

Italijanska Serija A počinje za nešto više od mesec dana, a Roma u prvom kolu, 14. avgusta, gostuje Salernitani, a najkvalitetniji italijanski fudbal i ove sezone ekskluzivno će biti prenošen samo na kanalima TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport