Fudbal

Presudila greška golmana Stevanovića: Partizan poražen na generalnoj probi

Komentari

Autor: Euronews

02/07/2022

-

20:23

Presudila greška golmana Stevanovića: Partizan poražen na generalnoj probi
Natho - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana porazom su završili pripreme u Sloveniji i Austriji. Na generalnoj probi odigranoj u Gracu, Fenerbahče je slavio rezultatom 1:0. Protiv vicešampiona Turske, crno-beli su ponovili grešku iz duela sa Klužom, previd golmana Nemanje Stevanovića odlučio je pobednika. 

Pre osam dana u kontrolnom duelu sa šampionom Rumunije Aleksandar Popović je poklonio trijumf rivalu, u istom stilu nastavio je Stevanović već u 2. minutu meča sa Fenerbahčeom.      

Odbrana crno-belih delovala je konfuzno na početku utakmice, kazna je izbegnuta posle greške Fejse u prvom minutu, ali već u narednoj situaciji pomoći nije bilo. Neoprezan je bio golman Stevanović, dugo se nameštao u kaznenom prostoru prilikom ispucavanja lopte, izblokirao ga je lukavi Ener Valensija i potom poslao loptu u nebranjenu mrežu - 1:0. 

Mogao je Partizan ekspresno do izjednačenja, u 8. minutu Natho je poslao bombu sa 25 metara, ali je golman turskog tima bio na visini zadatka i izbacio loptu u korner.

Čuvar mreže crno-belih se u nastavku meča donekle iskupio za grešku kod vodećeg gola. Posle akcije sa desnog boka, Bruma je na suprotnoj strani primo loptu i uputio šut iskosa, a Stevanović odbranio. U 35. minutu u prilici je bio Valensija, stvorio je pored Šehoviča prostor za šut, golman crno-belih ponovo je dobro reagovao.

Drugo poluvreme počelo je najzrelijom šansom za crno-bele, Andrade je oduzeo loptu na polovini rivala, nakon dva odlična driblinga šutirao je po zemlji i za malo bio neprecizan.

Partizan: Stevanović, Marković, Filipović, Urošević, Šehović, Fejsa, Natho, Menig, Holender, Rikardo, Andrade. Igrali su još: Popović, Petković, Lutovac, Saničanin, Stašević, Baždar, Terzić.

Fenerbahče: Bajindir, Samuel, Salaj, Kim, Kadioglu, Joksek, Zajc, Linkoln, Bruma, Rosi, Valensija. Igrali su još: Pelkas, Mor, Dursun, Kahvedži. 

Komentari (0)

Sport