Fudbal

Poraz Zvezde od Zenita: Ruski tim ozbiljniji, crveno-beli pokazali potencijal

Komentari

Autor: Euronews

03/07/2022

-

21:05 >> 21:10

Poraz Zvezde od Zenita: Ruski tim ozbiljniji, crveno-beli pokazali potencijal
FK Crvena zvezda - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde pozaženi su od ekipe Zenita u Sočiju rezultatom 2:1 u poslednjem prijateljskom meču pred početak Superlige Srbije. Za ruski tim su pogađali Mostovoj i Kasijera, dok je za crveno-bele strelac bio Aleksandar Katai.

Srpski i ruski tim su danas produžili saradnju na još dve godine i tako učvrstili već jako prijateljski odnos koji već dugo vremena gaje. Pred početak meča intonirane su himne obe zemlje, a atmosfera na stadionu je bila zaista prava sportska.

Crveno-beli su bolje otvorili meč i na startu imali nekoliko ozbiljnih šansi. Prva se desila u trećem minutu kada je Ibrahim Mustafa sa levog boka proigrao Milana Pavkova, koji se izborio za udarac, ali ga je defanzivac Zenita uspešno izblokirao.

Zvezda je u prvom poluvremenu definitivno bila opasniji rival i često je presingom vršila pritisak na zadnju liniju ruskog tima. To je urodilo plodom u sredinom prvog dela kada je Mustafa presekao pas u šesnaestercu, a potom snažno šutirao, ali nedovoljno precizno.

Ipak, do vođstva je prvi stigao Zenit. Igrao se 53. minut kada je Borjan prvo odbranio pokušaj Klaudinja, ali se lopta odbila do Mostovoja, koji jako preciznim udarcem pogađa unutršanji deo stative, nakon čega se lopta odbija u mrežu crveno-belih.

Međutim, nisu se predavali izabranici Dejana Stankovića. Aleksandar Katai i Mirko Ivanić koji su na poluvremenu ušli u igru uneli su, kao što je bilo i očekivano, novu energiju i ekipa je bila još opasnija. Prvu dobru šansu u drugom delu imali su samo par minuta nakon primljenog gola. El Fardu Ben je iz slobodnog udarca poslao dobar centaršut ka Milanu Rodiću, koji je dobro skočio i šutirao glavom, ali je lopta prošla malo pored desne stative.

Sjajnu akciju Zenita krunisao je Mateo Kasijera u 74. minutu, kome je to bio prvenac u dresu Zenita. U ulozi asistenta bio je Vendel, a Kasijera je u 74. minutu rutinski matirao Milana Borjana i pokazao zbog čega je sama Crvena zvezda imala veliku želju da ga dovede u svoje redove.

Ali onda je na scenu stupio tandem Katai-Ivanić. Mirko je u 74. minutu uposlio Aleksandra koji je sa nekoliko metara majstorski zatresao mrežu Zenita i tako vratio svoj tim u igru.

Imali su crveno-beli samo nekoliko minuta kasnije i odličnu priliku preko pomenutog Ivanića, kada je u 83. minutu odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta završila nekoliko centimetara pored leve stative.

Bila je ovo poslednja prijateljska utakmica za Crvenu zvezdu koja će u prvom kolu Superlige Srbije na svom terenu ugositit ekipu Radničkog iz Niša 10. jula.

Sastavi:

ZENIT: Odoevski (od 46. Keržakov) - Sutormin (od 62. Lovren), Barios, Alip, Santos (od 63. Krugovoj) - Bakaev (od 46. Vendel), Klaudinjo (od 71. Erokin) - Malkom (od 46. Kuzaev), Čistjakov (od 62. Adamov), Mostovoj (od 78. Sandračuk) - Sergejev (od 71. Kasijera).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Pićini (od 55. Rodić), Dragović, Eraković, Gobeljić - Srnić (od 73. Nikolić), Kanga, Kangva (od 84. Stanković) - Bukari (od 55. Ivanić), Pavkov (od 65. Ben), Mustafa (od 65. Katai).

Komentari (0)

Sport