Fudbal

Gabrijel Žezus nova "devetka" Arsenala, Arteta sa Brazilcem napada Premijer ligu

Komentari

Autor: Euronews

04/07/2022

-

10:48

Gabrijel Žezus nova "devetka" Arsenala, Arteta sa Brazilcem napada Premijer ligu
Gabrijel Žezus nova "devetka" Arsenala, Arteta sa Brazilcem napada Premijer ligu - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Gabrijel Žezus, napadača Mančester sitija i oficijalno je novi fudbaler Arsenala. Posao koji je preciziran između klubova prošle nedelje, o čemu smo u više navrata pisali, danas je dobio i svoju potvrdu jer je Brazilac potpisao petogodišnji ugovor.

"Veoma sam uzbuđen. Klub je uradio veliki posao kako bi doveo igrača ovog statusa. Gabrijela znam veoma dobro… Pojačanje na ovoj poziciji smo jurili već dugo vremena, a sada smo uspeli da dovedemo igrača koga smo želeli, tako da sam zaista srećan", rekao je trener Arsenala Mikel Arteta.

Žezus je posle pet i po sezona na "Etihadu" promenio klub, ne i zemlju, na 236 mečeva postigao je 95 golova i očekuje da na "Emiratima" bude prvi napadač.

 

 

"Bilo je zadovoljstvo igrati za Siti. Danas sam mnogo bolji igrač nego kada sam došao u Englesku, osvojio sam i 11 trofeja što je veliko dostignuće. Očekujem da u Arsenalu nastavim sa progresom u karijeri", istakao je Žezus.

Arsenal će sa Žezusom, ali i ostalim pojačanjima (Fabio Vijeira, Met Tarner, Markinjos) postati mnogo konkurentniji u Premijer ligi i trener Arteta smatra da će pokušati u naredne dve-tri godine da se umeša u borbu za titulu u Engleskoj.

Premijer ligu od 6. avgusta ćete moći ekskluzivno da pratite na kanalima TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport