Fudbal

Novi trener PSŽ Galtije nema dilemu: Naravno da računam na Nejmara

Komentari

Autor: Euronews

05/07/2022

-

15:09

Novi trener PSŽ Galtije nema dilemu: Naravno da računam na Nejmara
Novi trener PSŽ Galtije nema dilemu: Naravno da računam na Nejmara - Copyright AP Photo/Thomas Padilla

veličina teksta

Aa Aa

Kristof Galtije od sinoć je novi trener Pari sen Žermena. Danas je u 14.00 časova oficijalno prezentiovan u Parizu a od 16.30 očekuje ga i prvi trening.

Predsednik PSŽ Naser Al Helaisi je prvo demantovao glasine da je pregovarano sa Zinedinom Zidanom.

"Nikada nismo razmišljali o Zidanu. Želeli smo Kristofa pd prvog dana. Nadam se da je ovo poslednje pitanje na ovu temu. Želimo da pobeđujemo sa stilom. Imamo igrače svetske klase i mlade talente i blizu smo otvaranju novog sportskog centra koji će nam pomoći. Želimo da svi budu ponosni nma klub i niko nije iznad kluba. Ko god to ne bude poštovao neće imati mesto u PSŽ", najavio je zaokret Al Helaisi.

Kristof Galtije je takođe bio jasan po pitanju pripadnosti i profesionalizma.

"Niko neće biti iznad tima. Želim da budem zahtevan i odlučan da imamo najbolju moguću sezonu. Svako ko nije na usluzi grupe biće odbačen, ali će to biti urađeno interno", rekao je Galtije.

Zna vrlo dobro nekadašnji trener Lila i Nice da se od njega očekuje trofej Lige šampiona, iako je nije nijednom potencirao.

"Igrači su svesni izazova, znam sa čime se suočavam i osećam se sposobnim. Ono što je jednostavno je često komplikovano, zato nam je potrebno jedinstvo. Kada mi je Kampos govorio o projektu, nisam dugo čekao. Takođe, i predsednikova poruka je bila više nego jasna. Očekivanja su velika, razumem ih i spreman sam da se suočim".

Galtijea ne brine veliki broj zvezda u timu i njihov izražen ego.

"Imao sam i u drugim klubovima svlačionice sa mnogo ega, ali privilegija je imati ovu grupu igrača u PSŽ. Moramo da nametnemo snagu grupe jer imamo projekat. Nisam ovde da napravim revoluciju u svlačionici, već da donosim određene odluke. Moramo da pobeđujemo i da igramo dobro. Imam igrače na svetskom nivou i sigurno je da neću raditi kao u drugim klubovima jer sada imam drugačije igrače".

Nezaobilazno pitanje je bilo vezano za Nejmara i njegov status u timu. Brazilac je prekinuo odmor i već danas će biti na treningu iako je imao odmor do 12. jula.

"On je igrač svetske klase koji svaki trener na svetu želi da ima u svom timu. Ja sam jasan šta želim od njega na terenu i siguran sam da će ostati sa nama, jer zajedno delimo istu misao - želimo najbolje PSŽ".

Srećan je što je Kilijan Mbape ostao.

"Kao francuski trener presrećan sam što je odlučio da ostane u PSŽ. To je jako dobro za klub i naš fudbal. On je jedan od najboljih na svetu, ali ne smemo da mu prebacujemo svu odgovornost. Tu su i ostali igrači i ja verujem da ako odigramo kao tim imaćemo odličnu sezonu. Nema potrebe da vršite dodatni pritska na njega i očekujem da će on biti odlučan kao i uvek da bude u službi tima". 

 

 

Stil igre PSŽ-a biće modifikovan sa novim zahtevima.

"Želim pre svega da vidim intenzitet u igri, pritisak, brzo vraćanje poseda lopte. Kada vi igrate češće pobeđujete. PSŽ često ima posed lopte, ali moramo da budemo u stanju da dobro napadamo i da zadržimo balans u igri. tek ču pričati sa igračima o sistemu igre, da li ćemo ostati sa trojicom pozadi. Za to imamo vremena."

Za prelazni rok i pojačanja adresa je sportski direktor Luis Kampos, rekao je trener.

"Luis brine o tome, radio sam već sa njim i mogu da kažem da nikad nije doveo igrača bez mog mišljenja. Mi radimo kao tandem", objasnio je Galtije.

Komentari (0)

Sport