Fudbal

"Azuri" bez greške: Italija i Vels u osmini finala, Švajcarska na čekanju

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2021

-

19:52

"Azuri" bez greške: Italija i Vels u osmini finala, Švajcarska na čekanju
Alberto Lingria/Pool via AP - Copyright Alberto Lingria/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Italije pobedili su Vels sa 1:0 (1:0) i plasirali se u osminu finala Evropskog prvenstva završivši na prvom mestu Grupe A.

Bolje su "azuri" otvorili meč od rivala, pretili preko Belotija i Emersona, a prvu veliku priliku propustili su u 25. minutu kada je upravo pomenuti napadač Italije šutirao iskosa na gol Velsa. U završnici prvog poluvremena izabranici Roberta Manćinija došli su do prednosti. Slobodan udarac sa desne strane izveo je Verati, na kratak centaršut naleteo je Pesina koji je loptu nogom sproveo u mrežu. Par minuta kasnije, isti igrač našao se u prilici, ali je njegov udarac završio pored stative.

Igrao se deseti minut nastavka kada je Bernarderski pogodio stativu. Isti igrač ubrzo je iznudio crveni karton, Ampadu je startovao, a sudija Hacegan poslao Velšanina u svlačionicu. Ostrvska selekcija mogla je do izjednačenja u 75. minutu, Geret Bejl se našao u izglednoj prilici, ali njegov volej udarac nije bio precizan. Do kraja duela nije bilo promena, Italija je zabeležila pobedu, a Vels uprkos porazu obezbedio plasman u osminu finala, završivši grupnu fazu na drugom mestu.

Tanjug/Naomi Baker/Pool via AP

 

Švajcarska je uprkos pobedi nad Turskom od 3:1 (2:0) grupnu fazu završila na trećem mestu, pa čeka rasplet u drugim grupama nakon čega će biti poznata sudbina ove selekcije.

Povela je ekipa Vladimira Petkovića već u šestom minutu nakon preciznog udarca Harisa Seferovića sa ivice šesnaesterca. Preuzeli su Turci inicijativu, ali je ubrzo usledio hladan tuš. Švajcarska je u 27. minutu duplirala prednost, strelac je bio Đerdan Šaćiri. Nedugo zatim, isti igrač je promašio veliku priliku kada je izašao sam na golmana rivala. 

Igralo se veoma oštro u nastavku, a Turska je do gola došla u 60. minutu nakon snažnog udarca Kahvečija. Ipak, ubrzo su Švajcarsci došli ponovo do dva gola prednosti, a strelac je bio Šaćiri. Igralo se otvoreno, a na deset minuta pre kraja Džaka je pogodio stativu. Do kraja susreta nije bilo promena, Švajcarska je završila grupnu fazu na trećem mestu, dok su Turci pretrpeli i treći poraz.

Komentari (0)

Sport