Fudbal

Barselona deklasirala Inter Majami 6:0: Levandovski video sjajnog Rafinju

Komentari

Autor: Euronews

20/07/2022

-

08:46

Barselona deklasirala Inter Majami 6:0: Levandovski video sjajnog Rafinju
Rafinja i Obamejang - Copyright Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

veličina teksta

Aa Aa

Ako se po jutru dan poznaje Barselona će u predstojećoj sezoni ponovo biti kandidat za sve trofeje. Katalonci su u prvoj kontrolnoj utakmici u SAD deklasirali Inter Majami, člana MLS lige 6:0 (3:0).

Poslednje pojačanje Robert Levandovski, koji je ozvaničio svoj četvorogodišnji ugovor (zaradiće 92 miliona bruto za četiri sezone), mogao je da bude zadovoljan kako je njegov tim izgledao, a posebno je oduševio novajlija iz Lidsa Rafinja, asistent Obamejangu (19) i Fatiju (41) i strelac gola u 25. minutu.

Iako je Inter u punoj sezoni, a Katalonci na polovini priprema za novu sezonu, razlika u klasi se videla tokom celog meča. Trener Ćavi Ernandez je u startnoj postavi imao trojicu novajlija, štopera Andreasa Kristensena, veznog igrača Frenka Kesija i već pomenutog Rafinju koji je razneo odbranu MLS tima sa Fatijem i Obamejangom.

 

 

Koliko u ovom času Barsa ima kvalitetan roster govori i činjenica da su u nastavku ušli Buskets, De Jong, Arauho, Alba, Dembele, Gavi, Roberto i Depaj. Još tri puta su tresli mrežu lepim pogotkom Gavi (55), atraktivnim driblingom Depaj (69) i turbo Dembele (70).

Levandovski bi trebalo da debituje 24. jula u meču protiv Real Madrida.

Komentari (0)

Sport