Fudbal

Partizan će platiti dug Crvenoj zvezdi, Vazura presudu ocenio kao "nefer"

Komentari

Autor: Euronews

21/07/2022

-

23:00

Partizan će platiti dug Crvenoj zvezdi, Vazura presudu ocenio kao "nefer"
Miloš Vazura - Copyright MN Press/Marko Metlaš

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalskom klubu Partizan izrečena zabrana registracije novih igrača u trajanju od tri meseca.

Takva presuda je doneta od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije zbog toga što Partizan nije platio dug Crvenoj zvezdi za razbijene stolice.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura izjavio je da će klub iz Humske platiti Crvenoj zvezdi 6,8 miliona dinara za razbijene stolice na stadionu "Rajko Mitić" na dva "večita derbija”.

"Crvena zvezda nas je prijavila za te dve utakmice i bez ikakvih dokaza je Disciplinska komisija FSS odlučila da moramo da platimo 6,8 miliona dinara za uništene stolice. To je jedna budalaština i nefer presuda", rekao je Vazura za Tanjug.

On je podsetio da će prvi naredni "večiti derbi" biti odigran na stadionu Partizana.

"Mi do sada nismo imali slučajeve da jedni drugima naplaćujemo. Međutim, od sada će početi da se broji svaka šteta. Nema nikakvih problema, Partizan će isto brojati štetu kad budemo igrali derbi. Disciplinska komisija FSS je donela takvu kaznu na osnovu onoga što je Crvena zvezda prijavila. Mi smo se žalili redovnom sudu i sigurno smo da ćemo oboriti tu presudu. Ne postoji nijedan egzaktni dokaz koliko je stolica uništeno. Oni su dali jedan okviran broj, FSS je to prihvatio. Po nama to nema nikakve logike. Platićemo kaznu, ali će redovni Sud presuditi u našu korist i vratiće nam deo sredstava. To je ogromna cifra. Videli smo slike, toliko nije bilo uništeno stolica, ali je Disciplinska komisisija FŠ to prihvatila i odredila je kaznu Partizanu", rekao je generalni direktor Partizana.

On je ponovio da će Partizan u petak da uplati ceo iznos na račun Crvene zvezde.

"Platićemo Zvezdi i nećemo imati nikakav problem sa registracijom igrača. U ovom trenutku to nam nije potrebno, jer smo sve igrače koje smo do sada doveli registrovali. Za Partizan nije završen prelaznik rok", istakao je Vazura.

Komentari (0)

Sport