Fudbal

Radnički ispao iz Evrope, izgubio na penale od Gzire sa Malte

Komentari

Autor: Euronews

28/07/2022

-

21:52

Radnički ispao iz Evrope, izgubio na penale od Gzire sa Malte
Radnički ispao iz Evrope, izgubio na penale od Gzire sa Malte - Copyright FK Radnički

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Radničkog iz Niša zaustavljeni su već na prvoj prepreci u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Radnički je u drugom kolu kvalifikacija na penale eliminisan od Gzire sa Malte.

Prvi susret na Malti završen je 2:2. Tada je Radnički u nadoknadi izborio remi. Sada je bilo drugačije. Imao je niški klub pobedu "u rukama", ali je Gzira dala gol u samom finišu za 2:2 i izborila produžetke.

Radnički je ponovo bio u dobroj poziciji u produžecima. Poveo je 3:2 golom Aleksandra Pejovića iz penala u 102. minutu, ali nije sačuvao prednost.

Maksvel je u 117. minutu odveo meč u penal-seriju.

Radnički nije iskoristio čak tri penala, pa je u jedanaestercima Gzira pobedila 3:1.

Samo je Mesarović bio precizan, i to u drugoj seriji, dok golove u penal-seriji nisu uspeli da postignu Pejović, Mićibući i Petrov.

Sva tri izvođača u timu Gzire bila su precizna - Maksvel, Mendonza i Pizani.

Radnički tako nije uspeo da ode na megdan Volfsbergeru, pa će Gzira nastaviti učešće u kvalifikacijama i odmeriti snage sa predstavnikom Austrije.

Kada je reč o samoj utakmici na Čairu, Radnički je od 13. minuta vodio golom Antona Tolordave. Nakon kornera, gruzijski defanzivac je u padu smestio loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije Radnički je primio gol... Tek što su krenuli sa centra, fudbaleri Gzire su izjednačili, a Žeferson je snažnim udarcem savladao Dujnovića.

Dugo je trebalo Radničkom da omogući navijačima na Čairu da konačno malo odahnu. Radnički je u 77. minutu stekao novu prednost, a strelac je bio Sava Petrov.

Tu nije bio kraj. Usledila je višeminutna pauza zbog kvara reflektora, što je više prijalo gostima, koji su u 12. minutu nadoknade došli ponovo do izjednačenja, i to opet preko Žefersona.

Delovalo je da će Radnički biti u boljoj poziciji u produžecima, gde je imao prednost, golom Pejovića iz penala, ali je Maksvel sprečio niški tim da slavi, nakon čega je Gzira dobila u penal-seriji.

Komentari (0)

Sport