Fudbal

Zvezda počistila Radnik 6:0: Oluja šampiona u drugom poluvremenu

Komentari

Autor: Euronews

29/07/2022

-

23:20

Zvezda počistila Radnik 6:0: Oluja šampiona u drugom poluvremenu
Zvezda počistila Radnik 6:0: Oluja šampiona u drugom poluvremenu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je nastavila sa stopostotnim učinkom u Mozzart bet Superligi jer je na stadionu" Rajko Mitić" deklasirala Radnik 6:0 (1:0) i večitom rivalu već u julu pobegla sedam bodova.

Sa novajlijama Aleksandrom Pešićem, Stefanom Mitorivćem i tek pristiglim Nemanjom Milunovićem u startnoj postavi, crveno-beli su inicijativu krunisali vođstvom u 12. minutu, ali nisu diktirali jak tempo, pa su meč rešavali u drugom delu. Velikom ofanzivom saterali su goste na 20 metara od Ranđelovića, pa je sve završio "bombom" Kinsi Kangva, da bi oluju crveno-belih golovima ukrašavali Katai, Pavkov, Kanga iz penala i Bukari.

Koliko je Crvena zvezda dobila u Aleksandru Pešiću pokazali su uvodni minuti jer se "Šilja" dobro kretao između linija, stvarao prostor i sjajnom asistencijom petom doprineo vođstvu. Milan Rodić, koji je dobio poklon za 200 odigranih mečeva, poslao je pas u prostor Pešiću, ovaj je u skoku petom ostavio loptu Mirku Ivaniću koji je sa 12 metara pogodio sam ugao. Gledali su arbitri VAR jer su slabo procenili da je Pešić bio u ofsajdu, pa su potvrdu dobili iz centra FSS u Staroj Pazovi.

Posle vođstva Zvezda je spustila ritam utakmice jer ih ipak u sredu očekuje prvi duel 3. kola kvalifikacije za Ligu šampiona protiv Pjunika (20.45) na stadionu "Rajko Mitić". Radnik je uspeo da uspostavi ravnotežu, zapretio je posle kornera štoper Jokić, ali je Milan Borjan sjajno intervenisao.

Pogodio je Aleksandar Katai prečku na isteku prvog dela, ali i u uvodnim minutama nastavka. Zvezda je dodala gas, igrala je viktorije, promašivala šanse (Katai, Pešić, Pavkov sam sa tri metra), da bi meč prelomio odlični King Kangva. Lomio je vezni igrač dva puta istog igrača na 16 metara, a zatim odapeo strelu koja je završila u samom gornjem uglu. Golčina za prvenac motorne snage tima.

Raspala se odbraan Radnika, Katai je posle stative Kangve lako ubacio loptu u mrežu, da bi Milan Pavkov petim golom u sezoni krunisao lepu asistenciju Ivanića. Kanga je realizovao penal, Bukari je pokazao brzinu i tehniku, pa su Surduličani ponovo na "Marakani" primili šest golova.

Komentari (0)

Sport