Fudbal

Barselona igra atomski fudbal, Dembele "vozi" kao Ferštapen

Komentari

Autor: Euronews

31/07/2022

-

09:10

Barselona igra atomski fudbal, Dembele "vozi" kao Ferštapen
Barselona igra atomski fudbal, Dembele "vozi" kao Ferštapen - Copyright AP Photo/Jeffrey McWhorter

veličina teksta

Aa Aa

Barselona će u predstojećoj sezoni s pravom pucati na sve trofeje, jer se samo to može suditi po američkoj turneji koja je završena pobedom nad Njujorkom od 2:0 u egzibicionoj partiji.

Trener Ćavi Ernandez je napravio turbo ekipu sa mnogo jakih individualaca i bukvalno dva podjednako jaka tima. Dok se čeka da Robert Levandovski pohvata konce i uđe u formu (imao šest prilika), glavne spone Kataloncima su fenomenalni krilni napadači Usmane Dembele i Rafinja. 

Njih dvojica su bili i autori vodećeg gola u 40. minutu, Brazilac je bio asistent a sjajni Dembele, koji prolazi terenom kao Ferštapen rivale na trkama Formule 1, pravi egzekutor. Francuz je odlučio da ove sezone pokaže kako spada u red najboljih krilnih igrača na planeti, neuhvatljiv je za rivale, poigrava se sa njima.

 

 

Nije Red Bul možda parametar kvaliteta, ali način na koji Katalonci igraju daje veliku nadu navijačima da je sa posrtanjima došao kraj. Memfis Depaj je možda na prodaju, ali je u 87. minutu stavio tačku na pobedu i još jednom potvrdio da je majstor.

Barselona: Ter Štegen - Arauho, Kristensen, Erik Garsija, Alba - De Jong, Buskets, Gavi - Dembele, Levandovski, Rafinja. Igrali su još: Pena, Balde, Pike, Pjanić, Roberto, Kesi, Fati, Niko, Pedri, Depaj, Obamejnag.

Komentari (0)

Sport