Fudbal

Mitrović raspoložen na početku Premijer lige: Dao dva gola protiv Liverpula, ali Fulam osvojio samo bod

Komentari

Autor: Euronews

06/08/2022

-

15:47

Mitrović raspoložen na početku Premijer lige: Dao dva gola protiv Liverpula, ali Fulam osvojio samo bod
Virdžič van Dajk i Aleksandar Mitrović - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

veličina teksta

Aa Aa

​Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović postigao je dva gola za Fulam u utakmici 1. kola  Premijer lige, ali je to bilo dovoljno sama za osvajanje jednog boda - 2:2.

Prvih 45 minuta bili su generalno manje uzbudljiviji nego onih u nastavku, ali daleke do toga da su bili dosadni. Oba tima su imali period igre kad su dominirali, a centralni trenutak tog dela igre je viđen u 32. minutu kad je najbolji napadač Fulama u istoriji glavom smestio loptu u mrežu gostiju, pa se sa tim rezultaom i otišlo na odmor.

Drugo poluvreme je počelo agresijom Fulama. Navalili su domaći igrači na gol Liverpula svom snagom, gosti nisu mogli da dođu do vazduha, ali kad igrači trener Marka Silve nisu uspeli da isoristi period svoje dobre igre, usedila je kazna.

Gosti sa "Enfilda" su se nakon desetak minuta igre u nastavku oslobodili pritiska, a onda i sasvim preuzeli inicijativu. Taj period igre igrači trenera Jirgena Klopa su krunisali pogotkom preko Dervina Nunjeza. I to kakvim.

Urugvajac je odlično reagovao ispred gola domaćih i loptu petom poslao u mrežu, a proverom VAR-a je ustanovljeno da nije bilo ofsajda.

Nastavili su gosti sa napadima i u trenutku kad su igrači Fulama bili u podređenom položaju usledila je kontra Aleksandra Mitrovića, koji je krenuo u solo prodor, a potom ga je oborio Van Dajk. Ili je napadač Srbije to vešto iznudio. Nije ni bitno. Važno je da je namestio loptu na belu tačku i, naravno, pogodio. za novo vođstvo domaćina.

Međutim, Liverpul se nije predavao, nastavio je sa napadima i u 80. minutu preko kapitena Mohameda Salaha uspeo da izjednači i time praktično poništi fenomelanu partiju Aleksandra Mitrovića. Mada, navijači domaćih moraju da budu zadovoljni osvojenim bodom protiv ekipe koja je jedna od glavnih favorita za osvajanje titule.

Komentari (0)

Sport