Fudbal

"Makazice" za istoriju: Mesi treći najefikasniji igrač planete

Komentari

Autor: Euronews

07/08/2022

-

08:37

"Makazice" za istoriju: Mesi treći najefikasniji igrač planete
AP Photo/Christophe Ena - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Lionel Mesi je najavio kroz pripremni period da će ova sezona proteći ponovo u njegovom znaku što je potvrdio na premijernom meču Lige 1 kada je sa dva pogotka i asistencijom potvrdio pobedu PSŽ-a protiv Klermona od 5:0.

Taj poslednji pogodak u 86. minutu, postignut nekim polumakazicama sa desetak metara je bio i istorijski, ne toliko zbog atraktivnsoti, već zato što je bio 772. takmičarski za njega čime je sustigao Romarija na trećem mestu večne liste golgetera.

 

 

Prema statistici IFFHS (Zavodza fudbalsku statistiku), Argentinac je na 976 susreta upisao 772 gola uz 332 asistencije i tako stao uz rame Romariju koga će vrlo brzop ostaviti iza sebe.

Ispred njega su još uvek Jozef Bican (805) i Kristijano Ronaldo sa 815 pogodaka.

 

 

"Mesijev gol? To je Leo, nema šta da se doda. Svi znamo šta je sve sposoban da uradi. Igrao je 17 godina na top nivou, prošla mu je bila teška, ali se navikao. Obavio je kompletne prirpeme, organizovao je život porodice, navikao se na klub, saigrače i nisam video nijedan razlog da nema sjajnu sezonu. Kada se oporavi Mbape imaće još veću moć. Ja to znam", rekao je trener Parižana Kristof Galtije. 

Komentari (0)

Sport