Fudbal

Ilija Stolica pred AEK: Sezona još nije gotova, možemo da eliminišemo Kiprane

Komentari

Autor: Euronews

10/08/2022

-

13:07 >> 13:08

Ilija Stolica pred AEK: Sezona još nije gotova, možemo da eliminišemo Kiprane
Ilija Stolica pred AEK: Sezona još nije gotova, možemo da eliminišemo Kiprane - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Trener Partizana Ilija Stolica održao je konferenciju za medije pred revanš meč kvalifikacija za plej-of Ligu Evrope protiv AEK-a iz Larnake.

Utakmica je na programu sutra od 21 sat u Beogradu (Arena 1 Premium). 

Prvi duel na Kipru završen je pobedom domaćina 2:1, pa će crno-belima u Humskoj biti potreban trijumf od dva gola razlike.

Sitaucija nije sjajna, budući da beogradski klub ne zna za trijumf poslednjih mesec dana, pa je novinare zanimalo da li će, u slučaju nepovoljnog ishoda protiv Kiprana, biti kraj sezone za Partizan, pošto je i titula pod velikim znakom pitanja.

"Uz uvažavanje vašeg mišljenja, smatram da je to daleko od istine. Priče o domaćem prvenstvu moramo sada malo da odvojimo, jer je ovo utakmica u Evropi. Titula se očekuje pet godina i moramo da se pripremimo za nju na pravi način. Ko god bude ovde sedeo i rukovodio, potrebno je vreme. Ništa ne može da se uradi preko noći, iako smo mi navikli na to. Na ovom nivou to nije moguće. I prošle sezone smo igrali Ligu konferencija, tako da se ne slažem da je to neuspeh. Imamo priliku da preokrenemo stvari i duboko verujem da će to od sutra biti tako", rekao je Stolica i dodao:

"Moj posao je najteži i najlakši, jer sam svestan odgovornosti i pozicije u kojoj se nalazim. Usmeriću stvari na ekipu, ona mene usmerava i pokazuje mi na svakom treningu i sastanku da smo na pravom putu. U bilo kojoj sferi društva i profesiji, bez obzira na pritiske, ličan faktor ne sme da postoji. Stvar je kontinuiteta, logistike, budžeta, svega onoga što jedna institucija sa sobom nosi. Moj posao je takav kakav jeste i ja sam sa time skroz komforan".

Trener Partizana svestan je težine meča u Beogradu, pa je tražio i podršku navijača.

"Očekuje nas drugo poluvreme, revanš sa kvalitetnom i dobrom ekipom koja nas je pobedila u prvoj utakmici. Možemo da eliminišemo ekipu AEK, to je cilj svih nas za sutrašnju utakmicu. Siguran sam da nam je preko potrebna podrška naših navijača. Moramo da ih vratimo kvalitetnim igrama i dobrim odnosom. Rezultat nas nije ispratio i naravno da navijači nisu zadovoljni. Ja sam ovde da se posvetim tome da to preokrenemo. Bez navijača mi ne možemo da uradimo ništa, zaključio je Ilija Stolica.

Posle četiri kola u Mozzartbet Superligi Partizan se nalazi na devetom mestu tabele sa pet bodova i učinkom od po jedne pobede i poraza i dva remija.

Crno-beli su poslednji put slavili na startu domaćeg šampionata kada su pobedili Javor 4:0.

Komentari (0)

Sport