Fudbal

Čelsi nudi Barseloni izlaz iz krize: Daju 100 miliona evra za paket aranžman De Jong-Obamejang

Komentari

Autor: Euronews

11/08/2022

-

08:59 >> 09:02

Čelsi nudi Barseloni izlaz iz krize: Daju 100 miliona evra za paket aranžman De Jong-Obamejang
AP Photo/Alastair Grant - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Barselona ima još 48 sati da dovede finansije u red i dobije zeleno svetlo Primere La Lige da registruje nove igrače i tako ne upadne u haotičnu situaciju u kojoj bi mogla da izgubi Kesija i Kristensena. 

Londonski Čelsi bi "sversrdno" da im pomogne u tom nastojanju jer je spreman da im ponudi skoro 100 miliona evra za Frenkija De Jonga i Pjer Emerika Obamejanga.

I dok Katalonci jedva čekau da De Jong prihvati ponudu iz Londona, nisu voljni da puste Obamejanga. Međutim, iz Lodnona poručuju da će odmah uzeti samo "paket". Predsednik Barse Đoan Laporta je miran i uverava da će sutra svi igračli biti registrovani. Do sada je gotovo svako obećanje ispunio, uspeo je da u klub raznim poslovnim potezima, prodajama tv prava i marketinške agencije kluba unese u kasu skoro 850 miliona evra.

 

 

Trener Čelsija Tomas Tuhel radio je sa Obamejangom u Borusiji iz Dortmunda i uveren je da je on pravi napadač za njegov tima. Možda bi iskusni Gabonac i otišao na Stamford bridž da trener Ćavi Ernandez ne računa na njega. Međutim, uprkos promeni dresa (uzeo broj 17), Barselona računa na Obamejanga za sezonu i Ćavi ne želi da ga se odrekne.

Sve je u tajmingu, ako se plan Barselone za izmirenje dugova negde uspori, može i da se očekuje brza reakcija i dogovor sa Čelsijem čak i za pomenuti "paket".

Komentari (0)

Sport