Fudbal

Škoti eliminisani: Hrvatska se pridružila Engleskoj i Češkoj u osmini finala

Komentari

Autor: Euronews

22/06/2021

-

22:53

Škoti eliminisani: Hrvatska se pridružila Engleskoj i Češkoj u osmini finala
Tanjug/Robert Perry/Pool via AP - Copyright Tanjug/Robert Perry/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Hrvatske savladala je Škotsku sa 3:1 (1:1) i plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva, dok je ostrvska selekcija završila takmičenje.

Škoti su bolje počeli meč i već posle pet minuta imali prvu šansu, centrirao je Mekgin a u šansi se našao Če Adams, ali je Livaković bio na visini zadatka. U jeku napadu Ostrvljana, Hrvati su poveli. Centrirao je Juranović, Perišić glavom spustio loptu do Vlašića koji je udarcem po zemlji sa deset metara smešta iza leđa Maršala. 

Nedugo zatim, Modrić je mogao da duplira prednost svoje selekcije, ali je njegov udarac iz daljine uspešno odbranio Maršal. Usledio je period nešto mirnije igre, da bi u 42. minutu Škoti izjednačili udarcem Mekgregora sa ivice šesnaesterca. 

U drugom poluvremeni Hrvati su prvi zapretili, Vlašić je uposlio Gvardiola koji se našao sam ispred Maršala, ali je dao prejak for pa je golma Škota uspešno intervenisao. Ostrvska selekcija mogla je do vođstva u 58. minutu, ali Mekgin nije dobro zahvatio loptu posle centaršuta Armstronga. Hladan tuš u Glazgovu ubrzo je usledio, ostavio je Kovačić povratnu loptu za Luku Modrića, a kapiten Hrvatske sjajnim udarcem sa dvadesetak metara pogađa gornji ugao Maršalovog gola.

Svoju dobru partiju Ivan Perišić krunisao je golom u 77. minutu, korner je izveo Luka Modrić a najviši u skoku na prvoj stativi bio je fudbaler Intera i smestio loptu iza leđa Maršala. Mogli su Škoti ubrzo da smanje zaostatak, ali su Frejzer i Mektominej bili neprecizni. Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, pa su izabranici Zlatka Dalića pobedili i plasirali se u nokaut fazu takmičenja.

Tanjug/AP Photo/Laurence Griffiths, Pool

 

Duel koji nije imao velikog značaja za obe ekipe, pošto su već obezbedile plasman u osminu finala, završen je pobedom Engleske nad Češkom rezultatom 1:0 (1:0)

Krenula je ostrvska selekcija ofanzivno a već u drugom minutu Sterling je mogao da zatrese mrežu Vaclika, ali je lopta posle njegovog udarca završila na stativi. Deset minuta kasnije, isti igrač uspeo je u svojoj nameri, centrirao je Griliš, fudbaler Mančester sitija našao se sam na drugoj stativi i poslao loptu u mrežu. Vaclik je imao dosta posla u prvom poluvremenu, a uspeo je da zaustavi i opasan udarac kapitena Engleske, Harija Kejna. 

Česi su prvi put zapretili u 27. minutu, ali je Pikford dobro reagovao nakon udarca Holeša. Najbolju priliku u prvom poluvremenu za Češku Republiku propustio je Tomas Souček, šutirao je posle loše intervencije Luka Šoa, ali je lopta otišla pored stative. 

Drugo poluvreme nije donelo puno uzbuđenja, Englezi su kontrolisali stanje na terenu, Češi pokušavali bezuspešno da dođu do izjednačenja. Vredno pomena je pogodak Džordana Hendersona u 86. minutu, ali je nakon gledanja VAR snimka poništen zbog ofsajda. Do kraja duela nije bilo većih uzbuđenja, pa su izabranici Gereta Sautgejta zasluženo slavili.

Komentari (0)

Sport