Fudbal

Tuhel o sukobu sa Konteom: Nismo se vređali, tukli, ali kad se rukuješ pogledaš čoveka u oči

Komentari

Autor: Euronews

15/08/2022

-

09:29

Tuhel o sukobu sa Konteom: Nismo se vređali, tukli, ali kad se rukuješ pogledaš čoveka u oči
Tuhel i Konte - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

veličina teksta

Aa Aa

Prvi derbi u novoj sezoni Premijer lige između Čelsija i Totenhema (2:2) protekao je sjajnom tempu, dobroj igri, golovima, čudnim sudijskim procenama, ali će se pamtiti po sukobu dvojice trenera Tomasa Tuhela i Antonija Kontea, na sreću bez tuče i njihovom isključenju na kraju.

Da je Konte bure baruta znali su odavno svi, ali da Tuhel može tako da "poludi" malo ko je mogao i da pretpostavi. Ima Nemac tu veliku energiju, međutim, iznerviran sudijskim odlukama, naseo je na provokacije Italijana, pa je svet gledao ružne scene.

"Bilo je vruće zbog temperetaure, vruće između klupa, vruće na terenu, vruće i na tribinama. Bilo je svega što možeš da vidiš na derbiju", uz osmeh je komentarisao Tuhel posle meča.

 

 

Zaratili su treneri u 70. minutu po izjednačenje Hojberga, dobili po karton, a zatim je Tuhel "poludeo" posle izjednačujućeg gola Kejna, smatrajući da je pre toga Romero faulirao Kukurelju jer ga je vukao za kosu. Nije istrpeo ni Konteovo radovanje.

"Oba gola Totenhema su bila neregularna i teško je prihvatiti tu činjenicu kada imate VAR tehnologiju. Ne razumem kako prvi gol nije ofsajd (Rišarlison pr.aut.), a pogotovo ne shvatam kako nije faul kada igrač povuzče protivnika za kosu. Za mene to nema opravdanja, ne prihvatam nijedno. Nažalost, sudija je kreirao ovaj rezultat".

Na kraju meča su se treneri rukovali, ali Tuhel zamera Konteu.

"Kada se ljudi rukuju uobičajeno je da se gledaju u oči, on je izabrao drugu opciju. Nije to bilo neophopdno, kao što ni mnogo toga tokom meča. Ako postoji problem, onda je to između njega i mene. Nisam uživao u onome što se događalo i nije trebalo tako da reagujem. Međutim, kada se ovakve stvari dešavaju na terenu ponekad te meč uvuče u neracionalno ponašanje. Na kraju krajeva, nismo vređali jedan drugoga, nismo se tukli, borili smo se samo za naše ekišpe. Iznenađen sam što smo bili isključeni".

 

 

Tuhel je na kraju rekao da se nada da se ovo neće ponoviti.

"Sledeći put ću obratiti više pažnje, samo rukovanje i rešen je problem. Ostaću na svojoj klupi, on na svojoj", zaključio je Tuhel koji sigurno ima mnogo više razloga da đali za dva izgubljena boda.

Na drugoj strani Antonio Konte nije komentarisao sukob.

"Za mene je sve to irelevenatno. Bitno je da smo uspeli da se vratimo u meč, da stignemo do boda u jednoj fer utakmici", istako je Italijan.

 

 

Komentari (0)

Sport