Fudbal

Poslednja prepreka za Ligu šampiona: Crvena zvezda gostuje Makabiju u Haifi

Komentari

Autor: Euronews

17/08/2022

-

10:50

Poslednja prepreka za Ligu šampiona: Crvena zvezda gostuje Makabiju u Haifi
Poslednja prepreka za Ligu šampiona: Crvena zvezda gostuje Makabiju u Haifi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Poslednja prepreka pred grupnu fazu Ligu šampiona Crvenoj zvezdi će biti Makabi iz Haife. Prvi meč na programu je danas od 21.00 (TV Arena 1 premium) u Izraelu, gde će izabranici Dejana Stankovića pokušati da ostvare što bolji rezultat pred revanš na Marakani.

Uprkos tome što Makabi nije imao ''lagan'' put do plej-ofa, izraelski klub je bez mnogo problema do njega došao. Najpre su izbacili favorizovani Olimpijakos, što je jedno od većih iznenađenja ove sezone, kada govorimo o kvalifikacijama. U prvom meču u Haifi bilo je 1:1, kada je domaćina spasio pogodak Doleva Hazize u sudijskoj nadoknadi, da bi meč u Grčkoj otišao na potpuno drugu stranu. Makabi je u sred Pireja potpuno demolirao Olimpijakos rezultatom 4:0 i tako napravio uspeh koji se daleko pročuo.

U narednom kolu je eliminisan Apolon Limasol, kada je Makabi veći deo posla završio već u prvom meču, kao što je i Zvezda. Slavili su Izraelci sa 4:0 kod kuće, ali su u gostima poraženi sa 2:0, što je bio uzrok velikog broja komentara u tamošnjim medijima:

 

 

"Smatram da smo strogi prema igri koju smo prikazali na Kipru. Ukoliko posmatrate čiste prilike trebalo je da rezultat bude 5:2 za nas. Istina je da je bilo i manje dobrih stvari, ali ovo je vrlo dobar tim i došli smo do ove faze svojim zaslugama. Nalazimo se u odličnoj poziciji, u dobroj smo formi i želimo da napravimo još jedan korak napred. Želimo da igramo svoju igru, međutim rival je jak. Protiv Olimpijakosa smo krenuli u napad i rano postigli gol. Imamo iskusne igrače koji znaju kako da se nose sa teškim situacijama poput one u Limasolu. Stvari mogu da krenu u oba smera, ali je važno na pravi način reagovati na rasplet. Verujem da će igrači uspeti u tome", rekao je Barak Baher, trener ekipe.

Sa druge strane, Crvena zvezda je u fantastičnoj formi i praktično nema razloga da se u ovaj dvomeč ne uđe na krilima optimizma. Pjunik je rutinski eliminasan ukupnim rezultatom 7:0 što je obezbedilo direktno učešće u Ligi Evrope. U prvenstvu situacija po aktuelnog šampiona nije ništa drugačija, s obzirom na to da se nalazi na prvom mestu tabele sa maksimalnih 15 osvojenih bodova uz gol razliku 21:1.

Trener crveno-belih, Dejan Stanković, je na jučerašnjoj konferenciji za medije istakao da u dvomeču kakav je ovaj protiv Makabija, favorit ne postoji već da će proći koncentrisaniji i hrabriji tim:

 

 

''Nema ovde favorita, detalji će odlučivati. Obe ekipe su dobre, imaju iskustvo, igrale su dosta ovakvih utakmica. Ulog je dosta veliki, mali detalji će odlučivati, ko više bude želeo, ko bude hrabriji. Ne vidim favorita ovde, igraćemo na dva stadiona, oba vruća, i ovde i kod nas. Sigurno da je mala prednost što je revanš kod nas kući, gde će biti 55 hiljada ljudi i neće se čuti zvižduk sudije koliko će biti glasno. Ko bude koncentrisaniji i hrabriji, ko bude više želeo, taj će proći''.

Još jedna prednost srpskog predstavnika biće ta što će Makabi između dva meča u plej-ofu igrati prvenstvenu utakmicu, dok će crveno-beli pauzirati pošto su uspešno odložili duel protiv Čukaričkog.

Stanković je istakao da je dobro analizirao protivnika i da zna kvalitete svakog igrača, te da će probati da im pronađe i mane. Nema sumnje da je stručni štab izraelskog tima isto uradio, ali im je ove godine posao dosta otežan s obzirom na to da Zvezda ima nikad kvalitetniji i širi roster. 

 

 

Ipak, očekuje se da ne bude većih promena u odnosu na prethodne mečeve i ukoliko bude tako postava bi mogla izgledati ovako:

Crvena zvezda(4-2-3-1): Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić - Kangva, Kanga - Bukari, Ivanić, Katai - Pešić

Da podsetimo, pravdu na ovom meču deliće Karlos del Sero Grande iz Španije.

Komentari (0)

Sport