Fudbal

Crvena zvezda poražena u Haifi 3:2: Šeri i Piero dobili prvo poluvreme plej-ofa za Ligu šampiona

Komentari

Autor: Euronews

17/08/2022

-

22:51 >> 23:27

Crvena zvezda poražena u Haifi 3:2: Šeri i Piero dobili prvo poluvreme plej-ofa za Ligu šampiona
Pešić - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Makabi iz Haife dobio je prvo poluvreme plej-ofa za Ligu šampiona jer je posle preokreta uspeo da pobedi Crvenu zvezdu 3:2 (1:2), pa je stekao prednost pred revanš u Beogradu 23. avgusta (21.00, TV Arena Premium 1).

Imala je Zvezda sjajnih 20 minuta s kraja prvog poluvremena kada je uspela da preokrene rezultat i golovima Pešića i Kange na odmor ode sa prednošću, ali je domaćin imao sjajne Pieroa i Šerija koji su zaslužili ovacije na prepunom stadionu u Haifi.

Rešili su treneri Makabija i Crvene zvezde da uđu u klinč, izveli su najofanzivnije postave i u meču jakog ritma tražili su način da nokautiraju jedni druge.

Znalo se da su kontre i presing jaki aduti oba tima, od starta su se bolje nametnuli domaćini i preko snažnog Pieroa uspeli su u 18. minutu da iskoriste dve vezane greške u odbrani Crvene zvezde i zapale 28.000 navijača na stadionu "Sami Ofer".

Nije Zvezda uspela da iskoristi prvi zicer u 12. minutu, kada je Pešić ostao na krivoj nozi i nije dobar pas Bukarija uspeo da materijalizuje. Krilni napadač iz Gane je bio neuhvatljiv za Kornua i na tu kartu je igrao Stanković. Isplatila mu se već u 27. minutu jer je Bukari napravio višak na strani, uposlio Kataija koji se oslobodio igrača i šutirao sa 16 metara. Lopta je zakačila Pešića, promenila smer i završila u mreži.

Pogodak je dao krila Zvezdi, Bukari i Pešić nisu iskoristili dva velika zicera, da bi u 39. minutu stadion utihnuo. Opet je Bukari asistent, a Gelor Kanga je ostavljenu loptu sa 17 metara u svom stilu poslao jakim udarcem u ugao. Nokaut Zvezde za mnogo mirniji odlazak na pauzu.

Očekivao se nalet Makabija u drugom delu, ali ne i da će za 15 minuta da preokrenu rezultat. Piero je opet pokazao snagu, na leđima je izdržao Milunovića i velorizovao odličan centaršut Hazize. Ponovo se digla publika na noge, a Zvezda je upala u malu krizu i napravila još jednu takmičku grešku. Ostavila je Šerija samo na 17 metara, što najbolji igrač Makabija koristi. Sevnula je levica i lopta je završila u samom ugrlu za novi preokret. 

Izmenjao je Stanković postavu, ali Makabi je u nastavku bolje kontrolisao meč i Zvezda je ostala bez prostora za tranziciju. Pokušavala je Zvezda da se vrati, međutim, nije stvorila priliku u nastavku sve do pet minujta pre kraja kada je Koen uspeo sa Planićem da spreči izjednačenje.

Makabi je odoleo a Crvena zvezda će u revanšu morati da bude mnogo obazrivija ako ćeli u Ligu šampiona.

Makabi Haifa - Crvena zvezda 3:2

Strelac. Piero u 18. i 51, Šeri u 61. za Makabi, a Pešić u 27. i Kanga u 39. minutu za Zvezdu. Stadion: "Sami Ofer". Kapacitet: 28.000. Sudija: Karlos del Sero Grande (Španija).

Makabi Haifa: Koen - Sundgren, Planić, Goldberg, Kornu (od 62. Menahen) - Šeri, Lavi, Mohamed - Haziza (od 77. Fani), Piero (od 69. Rukavitsja), David (od 62. Acili).

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić - Kanga, Kangva - Katai (od 56. Srnić), Ivanić (od 72. Sanogo), Bukari (od 60. Mitrović) - Pešić (od 72. Ben).

Uživo, Makabi Haifa - Crvena zvezda 3:2 kraj

Drugo poluvreme

90+3. minut: kraj meča, Makabi je pobedio 3:2 i sa prednošću dolazi u Beograd na revanš 23. avgusta.

85. minut: Imala je Zvezda šansu da izjednači, ali su Koen i Planić sprečili izjednačenje. Imaju gosti inicijativu, ali ne i način kako da uzvrate.

80. minut: Pokušava Zvezda da uzvrati udarac, međutim, Makabiu dobro kontroliše igru, uspeli su da zatvore moguće kontre, pa crveno-beli nisu uspeli da ugroze rivala u drugom delu.

70. minut: Teško Zvezda dolazi do gola, Makabi je uspeo da postavi bolju odbranu. 

61. minut, GOOL, Makabi opet vodi 3:2, strelac Šeri. Ostao je najbolji igrač domaćina sam na 17 metara i poslao je loptu u sam ćošak. Novi preokret, publika je u transu.

 

 

60. minut: Makabi kontroliše meč u prvih 15 minuta nastavka, brzo su postigli gol, ali je Zvezda uspela da zaustavi njihove nalete. Bukari se povredio, pa ga je zamenio Mitrović.

51. minut GOOL, Makabi izjednačuje na 2:2, strelac Piero. Haziza je sjajno centrirao, Piero je na leđima izdržao Milunovića i glavom sproveo loptu u mrežu.

 

 

Počeo je drugi deo, Zvezda ima prednost, ali očekuje se nova ofanziva Makabija.

Prvo poluvreme

45. minut: kraj prvog dela, kako je počeo odlično se završilo za Zvezdu koja je iskoristila dve od pet kontri i minus pretvorila u plus na poluvremenu.

39. minut, GOOL, vodi Zvezda 2:1, strelac Kelor Kanga: odigrala je Zvezda dobru kontru, Bukari je vratio povratnu loptu na 17 metara do Gelora Kange koji je poslao loptu u sam ugao. Zvezda je preokrenula rezultat.

 

 

35. minut: Prvih 25 minuta pripalo je domaćinu, ovaj deo Zvezdi, a Pešić se našao ponovo sam pred Koenom. Mešutim, ušao mu je golman domaćina u šut. U kontri je David izbio sam do 16 metara i šutirao je pravo u Borjana.

 

 

30. minut: kakav promašaj Bukarija. Rodić je sjajno prošao po levoj strani, poslo je odličnu povratnu loptu, a Bukari je sa desetak metara šutirao snažno iznad prečke. Mogla je Zvezda da povede.

 

 

27. minut GOOL, Zvezda izjednačuje na 1:1, strelac Pešić. Bukari je napravio višak po desnoj strani, dodao je do Kataija koji se oslobodio igrača i šutirao sa 16 metara. Lopta je pogodila Pešića, promenila smer i završila u mreži.

 

 

25. minut: Makabi je bolji u ovom delu meča, prtiskaju crveno-bele koji prave ozbiljno greške na sredini terena. Bukari i Katai jedini uspevaju da naprave nešto u napadu, ali ne i da ugroze Koena.

21. minut: novi nalet Hazize faulom na ivici šesnaesterca zaustavio je Milunović. Šeri je pogodio samo živi zid.

18. minut GOOL, vodi Makabi 1:0, strelac Piero. Haziza je prošao po desnoj strani, poslao je jak pas, Borjan je odbranio, ali Piero je jak kao stena, okrenuo se u petercu i poslao loptu u mrežu.

 

 

15. minut: opasna kontra domaćina, Piero je dobio odličan pas od Šerija, driblao je Erakovića, ali je Kangva stigao da pomogne. Tranzicije su za sada bolne i za jedne i za druge.

12. minut: velika šansa za Zvezdu. Katai i Bukari su izograli odbranu Makabija, krilni igrač iz Gane je poslao sjajan pas ka Pešiću koji je bio na krivoj nozi i nije uspeo bolje da šutira sa 11 metara.

10. minut: Dragović je pokazao šta ne treba da se radi, jer je poslao kratak pas ka Pešiću, ali je Rodić uspeo da izblokira pokušaj Davida. Makabi je u ofanzivi, pokušavaju da naprave neku pukotinu u odbrani Zvezde. Za sada nemaju dobar završni pas, ali ni igrači srpskog prvaka mirnoću da dođu do svoje igre.

5. minut: Zvezda je u uvodnim minutama lako rešavali presnig domaćina, Bukari je u 2. minutu centrirao sa desne stane, ali nedovoljno precizno. Makabi je opasan iz tranzicije, Eraković je uspreo da zaustavi snažnog Pieroa.

Meč je počeo, stadion "Sami Ofer" je pun kao šibica, crveno-bele bodri nešto više od 300 navijača. I trener domaćina Bahar i Dejan Stanković izveli su najjače postave u ovom momentu i to ofanzivno orijentisane.

 

FK Crvena zvezda

 

 

Crvena zvezda će večeras na krcatom stadionu "Sami Ofer" u Haifi pokušati da napravi prvi iskorak ka plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona, ali će od 21.00 čas (TV Arena Premium 1) u Makabiju imati najtežeg rivala ovog leta.

Izraelski šampion je jedan veoma kvalitetan sastav, sa brzim igračima po krilima (Haziza i David), veoma darovitim plejhmejkerom Tjaronom Šerijem i izuzetno modernim zadnjim veznim igračima Ali Mohamedom i Netom Lavijem. Ono što posebno krasi ovu ekipu je jedan specifičan presing i igra "jedan na jedan" po celom terenu.

Zna trener crveno-belih Dejan Stanković gde vreba opasnost, jako dobro je sa saradnicima skenirao rivala i igračima preneo najvažniji savet - greške na 30 metara od gola Milana Borjana su nedozvoljene.

 

 

Crveno-beli imaju jasan cilj da se plasiraju u Ligu šampiona i zato je Stanković odlučio da igra bez Sanoga i da proba sa Kangom i Kangvom, te kvartetom ofanzivnih igrača da napadne rivala i pred 28.000 navijača zada im prvi udarac.

Takva odluka nosi i rizik, međutim, iskustvo igrača Zvezde, od kojih mnogi imaju preko 50 internacionalnih mečeva u poslednjih pet goidna, a Aleksandar Dragović preko 100, trebalo bi da donese prednost u ovakvom dvomeču koji će se rešavati za šest dana na krcatoj "Marakani" (utorak, 21.00, TV Arena Premium 1).

Plej-of za ulazak u Ligu šampiona

utorak

Rendžers - PSV 2:2
/Čolak 40, Lorens 70 - Sangare 37, Obispo 78/

Bodo/Glimt - Dinamo Zagreb 1:0
/Pelegrino 37/

Kopenhagen - Trabzon 2:1
/Klason 9, Lerager 48 - Bakasetas 79/

sreda

Karabak - Viktorija Plzenj 0:0

Dinamo Kijev - Benfika 0:2 (0:2)
(Žilberto 9, Ramos 37/

Makabi Haifa - Crvena zvezda 3:2 (1:2)
/Piero 18, 51, Šeri 61 - Pešić 27, Kanga 39/

Revanši se igraju 23. i 24. avgusta

Komentari (0)

Sport