Fudbal

Premijer liga na Areni: Son i Kejn dočekuju portugalsku koloniju

Komentari

Autor: Euronews

20/08/2022

-

10:08

Premijer liga na Areni: Son i Kejn dočekuju portugalsku koloniju
Totenhem-Vulverhempton - Copyright Tanjug/(AP Photo/David Cliff)

veličina teksta

Aa Aa

Treće kolo najatraktivnije lige na svetu, Prmeijer lige, otvaraju fudbaleri Totenhema i Vulverhemptona (subota 13.30, TV Arena 1 premium).

U prethodnom kolu ''Pevci'' su remizirali sa gradskim rivalom Čelsijem rezultatom 2:2 u fantastičnom meču punom napetosti. Kako su strasti tokom utakmice rasle, došlo je do sukoba između menadžera Tomasa Tuhela i Antonija Kontea, te su obojica dobili po crveni karton.

Ipak, kazne im neće biti iste, s obzirom na to da je fudbalska asocijacija engleske odlučila da Italijan dobije samo novčanu kaznu u iznosu od 15 hiljada funti, dok će Nemac morati da plati 35 hiljada uz jednu utakmicu suspenzije. To znači da će Konte sa klupe predvoditi svoj tim protiv Vulverhemptona.

Totenhem se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa četiri osvojena boda iz dva odigrana meča uz gol razliku 6:3. Domaći su veliki favoriti na ovom meču i sve osim pobede smatralo bi se neuspehom. Glavni aduti su kao i uvek Hjon Min Son i Hari Kejn, dok će jedini problem za Kontea biti izostanak Kristijana Romera zbog povrede.

Sa druge strane, Vulfsi zauzimaju 14. poziciju sa jednim osvojenim bodom iz dve odigrane utakmice uz gol razliku 1:2. U prvom kolu su poraženi od Lidsa, a nakon toga su remizirali sa Fulamom u meču bez golova, kada Aleksandar Mitrović nije iskoristio jedanaesterac.

Trener ekipe, Bruno Laž, najveće nade polaže u Pedra Neta, uz opasnog Danijela Podensea. Da podsetimo, više mu na raspolaganju neće biti Morgan Gibs-Vajt, koji je prešao u redove Notingem Foresta i to za 45 miliona evra. Naravno, Raul Himenez već duže vreme nije na terenu zbog povrede, kao i Žoao Mutinjo i Čikinjo.

Kada je u pitanju međusobni skor ovih timova, on izgleda ovako, Totenhem ima devet pobeda, Vulfs pet, dok je nerešeno bilo tri puta. 

Potencijalni sastavi:

Totenhem: Ljoris, Dejvis, Dajer, Sančez, Sesenjon, Bentakur, Hejberg, Rojal, Son, Kuluševski, Kejn

Vulverhempton: Sa, Oto, Kolins, Kilman, Ait Nuri, Neveš, Dendonker, Semedo, Podens, Neto, Hvang

Premijer liga 3. kolo

subota

13.30 Totenhem - Vulverhempton (TV Arena premium)

16.00 Kristal Palas - Aston Vila (TV Arena sport 2)

16.00 Everton - Notingem Forest (TV Arena sport 4)

16.00 Fulam - Brentford (TV Arena 2 premium)

16.00 Lester - Sautempton (TV Arena sport 3)

18.30 Bornmut - Arsenal (TV Arena 1 premium)

nedelja

15.00 Lids - Čelsi (TV Arena 1 premium)

15.00 Vest Hem - Brajton (TV Arena 3 premium)

17.30 Njukasl - Mančester siti (TV Arena 1 premium)

21.00 Mančester junajted - Liverpul (TV Arena 1 premium)

Komentari (0)

Sport