Fudbal

Mitrovićev 99. gol u dresu Fulama: Ostao sam miran, verovao sam u trijumf jer nikad ne odustajemo

Komentari

Autor: Euronews

21/08/2022

-

09:38

Mitrovićev 99. gol u dresu Fulama: Ostao sam miran, verovao sam u trijumf jer nikad ne odustajemo
Mitrović slavi gol - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

"Mitro on fajer" orilo se "Krejvn Kotidžem" jer je srpski as Aleksandar Mitrović pogotkom u 90. minutu doneo Fulamu povratnički prvi trijumf u Premijer ligi, nad Brentfordom 3:2.

Posle dva pogotka u mreži Liverpula, promašeni penal protiv Vulverhemtona, "Mitrogol" je naplatio sjajnim trzajem glavom i bodovima protiv Brentforda koji je bio tvrd orah. Bio je to 99. gol srpskog napadača u dresu Fulama na 180 mečeva, a onaj jubilarni 100. možda ćemo videti već naredne subote u derbiju protiv Arsenala.

Propuštao je Mitrović dve odlične prilike tokom meča, ali golman Raja nije ništa mogao kada je Babu poslao odličan centaršut ka Mitru.

"Potrebno je samo da pošaljete dobru loptu ka Mitru, ostalo će on rešiti", komentarisao je posle meča trener Fulama Marko Silva.

 

 

Mitar je sijao zbog gola, pobede, a nije baš bio zadovoiljan svojom igrom.

„Neverovatan je osećaj. Bio je dobar derbi, mnogo golova, preokreta, a na kraju smo uspeli da dođemo do pobede. Promašio sam dobre šanse, igrao sam "ap - daun", ali nisam odustajao. Ostao sam miran i verovao da možemo. Na kraju sam postigao odlučujući gol", izjavio je Mitrović za engleske medije.

I u ekskluzivnom intervjuu za portal TV Arena sport pred start sezone, Mitrović je potencirao trenera Marka Silvu kao osobu koja je promenila igru i njega samog učinila efikasnijim. To je ponovio i juče.

 

 

"Silva je promenio Fulam, način na koji igram i način na koji verujemo. Nikada ne odustajemo i zaslužili smo tri boda protiv Brentforda. Srećni smo što smo došli do prvog trijumfa i što smo još neporaženi", istakao je srpski napadač.

Fulam je osvojio pet velikih bodova u prva startna tri kola, Mitrović je postigao tri gola, a naredni duel će pokazati šta mogu protiv odličnog Arsenalu (27. avgust, 18.30, TV Arena Premium).

Komentari (1)

Sport