Fudbal

Kazemiro pustio i suzu na oproštaju od Reala: Nisam otišao zbog novca, želeo sam novi izazov

Komentari

Autor: Euronews

22/08/2022

-

16:34 >> 16:54

Kazemiro pustio i suzu na oproštaju od Reala: Nisam otišao zbog novca, želeo sam novi izazov
Kazemiro - Copyright Tanjug/ AP Photo/AP Photo/Paul White

veličina teksta

Aa Aa

Kazemiro je novi igrač Mančester junajteda a njegov transfer je izazvao pravi bum jer se postavljalo samo jedno pitanje: koji je razlog odlaska? Sportiski, finansijski, biznis?

Brazilac je na oproštajnom presu u Madridu imao potrebu da razjasni pre svega motiv.

"Oni koji misle da odlazim zbog novca me ne poznaju. Nije zbog novca, greše, jer kao što rekoh malo je onih koji me poznaju. Meni je trebala promena, to je bio moj osećaj. I na odmoru sam mislio o odlasku, novom izazovu, novoj zemlji, drugoj kulturi", rekao je Kazemiro.

Već posle osvojene pet Lige šampiona i Superkupa Evrope znao je u dubini duše da je njegov opus u Realu završen.

"Posle slavlja u Parizu, bistre glave, osećaj da sam završio jednu veliku epizodu u Realu je bio veoma izražen. Kada sam napustio Sao Paulo 2013. godine rekao sam da ću dati sve od sebe u Reači. To sam radio na svakom treningu, svakoj utaklmici. Uvek sam mogao mirno da spavam."

 

 

Nije krio novi igrač Junjateda emocije, u dva navrata je morao da briže suzu.

"Mama je naučila da nema planine na koju se ne možeš popeti. Tako se suočavam sa onim što dolazi. Kao 18-godišnjak, uzbuđen sam zbog novog kluba, igrao bi večeras protiv Liverpula za sebe."

Otkiro je i da ga je Toni Kros zvao u pola pet ujutru.

"Toni mi je poslao poruku i pitao da li je to istina. Reakoa sam mu da ako ne spava, da mene pusti da spavam. Morao sam da budem iskren, prema sebi, pa prema ostalima. Bilo je vreme za novi izazov, idem u najbolji klub u engleskoj da nastavim da dajem sve. Luka Modrić i Toni Kros su mojni prijatelji do kraja života. Bilo je lepo što Anćeloti govorio o nama trojici kao Bermudskom trouglu. Sa njima dvojicom nisam bio samo saigrač već prijatelj. Imali smo divne noći..."

Real je za Kazemira jedan od najvećih klubova u svetu.

"Ovo je Real Madrid, kad pobediš, moraš ponovo da pobediš. Kada izgubiš, ne vredi ništa. Zadržaću činjenicu da sam za osam godina osvojio pet evropskih titula. Moja vfednost je što sam uvek davao sve od sebe na terenu. Uvek ću ostati navijač Reala. A, moj odlazak? Pa, Real uvek potpisuje najbolje. Kamavinga je pokazao šta je, Čuameni je starter u selekciji Francuske. Real Madrid će nastaviti da pobeđuje mimo igrača. Real je pobednik".

 

 

Nije razgovarao sa Kristijanom Ronaldom.

"Ljudi zaboravljaju da odlazim u jedan od najvećih klubova na svetu, koji veličinom može da parira Realu. Ne u ovom trenutku, ali... Nisam pričao sa Kristijanom, nadam se da će ostati jer je on jedan od najboljih igrača svih vremena. želim da prenesem svoje vrednosti u Mančester junajted, sve ono čemu me je Real Madrid naučio. Da pobeđujem iz dana u dan, sa svakim treningom. Želim da doživim Premijer ligu. Sada sam u najboljim godinama karijere i uživam u svemu što imam", istakao je Kazemiro.

Kazemiro je sa Real Madridom osvojio 18 trofeja: pet Liga šampiona, tri Superkupa Evrope, tri SP za klubove, tri La Lige, Kup kralja, tri Superkupa Španije.

Komentari (0)

Sport