Fudbal

Junajted nokautirao Liverpul, proradili Sančo i Rašford

Komentari

Autor: Euronews

22/08/2022

-

23:12

Junajted nokautirao Liverpul, proradili Sančo i Rašford
Mančester junajted - Liverpul 2:1 - Copyright Tanjug/(AP Photo/Dave Thompson)

veličina teksta

Aa Aa

Mančester junajted je u najvećem derbiju Engleske prosto vaskrsao i u odličnoj igri pobedio je Liverpul 2:1 (1:0) osvojivši prve bodove posle tri odigrana kola Premijer lige. Vicešampion Engleske je slab start uobličio i prvim porazom, Jirgen Klop će imati mnogo posla jer već zaostaje sedam bodova za Sitijem i Arsenalom.

Liverpul je razbijao Junajted poslednjih godina, prošle je slavio sa ukupnih 9:0, ali večeras na "Old Trafordu" ekipa Erika Ten Haga je iznikla iz pepela i poput ptice Feniks pokazala kvalitet. Džejdon Sančo i Markus Rašford potpisali su trijumf pred očima zadovoljnog Kazemira, a "desetka" domnaćina je nastavio da bude noćna mora za Jirgena Klopa jer je šesti put tresao mrežu "redsa". A, Rašford je sa dva gola bio autor poslednje pobede Junajteda nad Liverpulom 10. marta 2018. godine (2:1).

Prvi deo meča Mančester je sasvim zasluženo rešio u svoju korist, majstorskim golom Džejdona Sanča iz 16. minuta. Erisken i Elanga su izigrali odbranu po desnoj strani, usledio je sjajn pas ka Sanču koji je na visini penala maestralno dirblingom izbacio Milnera i zatim smestio loptu u mrežu Alisona.

Junajted je jakim presingom i agresivnom igrom u prvih pola sata apsolutno iznenadio finalistu Lige šampiona. Elanga je iz čiste pozicije pogodio stativu, Van Dajk je dva puta izblikirao Rašforda prilikom pokušaja iz dobrih pozicija, pa je domaćin mogao da stekne i ubedljiviju prednost.

Liverpul je bezličnu boju promenio u poslednjih 15 minuta kada je uspostavio kontrolu meča, pritiskao po krilima, u dva navrata su Eliot i salah bili izblikirani u dobrim pozicijama, a Bruno Fernandeš je umalo postigao autogol kada je u 41. minutu nespretno, ali srećno, pogodio Martineza na gol liniji.

Napao je Liverpul u nastavku, ali je zaboravio na tranzicije domaćina i činjenicu da je Ten Hag na teren poslao oporavljenog Entonija Marsijala koji je odličan i uigran u paru sa Rašfordom. Sevnula je kontra, Marsijal je bio asistent, a Rašford, koji je izbegao ofsajd zamku lako matirao Alisona, pto mu je bio šesti gol protiv ovog rivala. 

Odbrana Junajteda je igrala skoro besprekorno, Liverpul jednostavno nije mogao da pronađe način kako da se vrati u meč, sve do 81. minuta kada je Mohamed Salah smanjio prednost. Posle kornera, De Hea je odbranio udarac Fabija Karvalja sa 10-tak metara, ali je Salah odbitak sporveo glavom u mrežu. Bio je to 10. gol Egipćanina protiv "redsa".

Mančester j. - Liverpul 2:1 (1:0)

Strelci: Sančo u 16. i Rašford u 53. za Junajted, a Salah u 81. minutu za Liverpul. Stadion: "Old Traford". Gledalaca: 74.879. Sudija: Majkl Oliver.

Mančester junajted: De Hea - Dalo (od 85. Van Bisaka), Varan, Martinez, Malasija - Eriksen (od 85. Van de Bek), Mektomini, Bruno Fernandeš - Sančo (od 71. Fred), Rašford (od 85. Ronaldo), Elanga (od 46. Marsijal).

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson (od 85. Cimikas) - Eliot, Henderson (od 59. Fabinjo), Milner (od 73. Fabio Karvaljo) - Salah, Firmino, Luiš Dijaz.

Komentari (0)

Sport