Fudbal

Zvezdi je mesto u Ligi šampiona: Crveno-beli veruju u prolaz u grupnu fazu

Komentari

Autor: Tanjug

23/08/2022

-

09:37

Zvezdi je mesto u Ligi šampiona: Crveno-beli veruju u prolaz u grupnu fazu
Zvezdi je mesto u Ligi šampiona: Crveno-beli veruju u prolaz u grupnu fazu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21.00 časova dočekuju izraelski Makabi u revanš susretu plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona. Gost u Beograd stiže sa 3:2 iz prvog susreta, ali crveno-beli veruju da mogu da prestignu tu prednost.

U redovima srpskog šampiona, uprkos lošijim vremenskim uslovima očekuju pun stadion, a uz podršku sa tribina Zvezda je kroz istoriju uspevala da savlada mnogo veće i kvalitetnije timove od Makabija.

"Čeka nas potpuno drugačija utakmica nego u Haifi, sada još bolje znamo vrline i mane rivala. Naš veliki adut je domaći teren, u šali kažemo neka 'Marakana' izjednači, a mi ćemo se potruditi da pobedimo. Poštujemo svaki stadion, ali obožavamo da igramo na 'Marakani'. Pričao sam i prošle godine da se možda protivnički igrači neće uplašiti atmosfere, ali sigurno je da će ovaj stadion poslati mnogo jače naše fudbalere na Makabi, nego što je Makabijeva publika poslala njihove protiv nas", kaže trener Dejan Stanković.

Strategr srpskog šampiona smatra da je Zvezdi mesto u Ligi šampiona i istakao da će ekipa uraditi sve da se tamo i nađe.

"Teren je merilo, sve karte su u našim rukama. Na meni je da nađem ravnotežu od želje da se što pre reši utakmica, da ne odemo svi napred i ostavimo "autoput" pozadi. Opuštanja neće biti, možda bi ga bilo da je 2:2, ali ovako znamo šta treba činiti. I što je posebno važno, meč traje 90 minuta", istakao je Stanković.

Komentari (0)

Sport