Fudbal

Devet golova na Enfildu: Liverpul napunio mrežu Bornmuta

Komentari

Autor: Euronews

27/08/2022

-

18:02

Devet golova na Enfildu: Liverpul napunio mrežu Bornmuta
Liverpul-Bornmut 9:0 - Copyright Tanjug/(Peter Byrne/PA via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Nakon slabog start u Premijer ligi, dva remija i potom poraza u derbiju sa Mančeseter junajtedom, fudbaleri Liverpula upisali su prvi trijumf u sezoni. Kola su se slomila na Bornmutu, koji je gostovao na Enfild Roudu i teren napustio sa devet lopti u mreži.

Na poluvremenu domaćin je vodio sa 5:0, a katastrofa gostiju mogla se naslutiti već u uvodnim minutima.Prvu akciju Liverpul je krunisao vodećim pogotkom. U 3. minutu Luis Dijaz je na sjajno reagovao glavom na centaršut Roberta Firmina i načeo mrežu Marka Traversa. Već u 6. minutu prednost je duplirana, Harvi Eliot  najmlađi igrač u timu Liverpula sjajnim udracem sa 16 metara povisio je na 2:0. 

To je bio samo početak agonije gostiju,  Liverpul je nastavio sa atacima, Trent Aleklsander-Arnold je evrogolom začinio efikasan dan izabranika Jirgena Klopa i povsio na 3:0. Nakon tri asistencije u strelce se upisao i Firmino, a uspešan golegeterski dan potvrdio je pogotkom i štoper Virdžil Van Dajk.

Do kraja, mreža Bornmuta napunjena je do vrha, sprecifičnost je da Mo Salah, najbolji igrač i strelac "Redsa" u trijumfu nije učestvovao ni golovima ni asistencijama.     

Stefan Bajčetić (17), sin bivšeg fudbalera Zvezde Srđana Bajčetića, debitovao u dresu Liverpula. Jirgen Klop mu jer pružio šansu od 70. minuta.  

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport