Fudbal

Lester na kraju prihvatio ponudu Čelsija od 75 miliona funti za Veslija Fofanu

Komentari

Autor: Euronews

28/08/2022

-

09:56

Lester na kraju prihvatio ponudu Čelsija od 75 miliona funti za Veslija Fofanu
Tomas Tuhel i Kepa Arizabalaga - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Uporan je bio Čelsi, istrajan je bio i Lester, i kada se činilo da rešenja nema ni na vidiju, našao se kompromis te je postignut usmeni dogovor dva kluba oko transfera štopera Veslija Fofane (21).

Francuski reprezentativac trebalo bi već sutra da se pojavi u Londonu na lekarskim pregledima i potpisu ugovora sa Čelsijem do juna 2028. godine.

Lester je prihvatio ponudu od 75 miliona funti, što je dva i po puta više nego što su ga platili Sent Etjen pre dve godine (35 miliona evra).

Mladi francuski reprezentativac je zaiosta igrao veoma kvalitetno za "lisice" tokom minule dve sezone, pa je na 52 meča upisao gol i asistenciju.

 

 

Ovu sezonu je započeo kao standardni član prve postave, ali od kako su se intenzivirali pregovori sa Čelsijem, nije bio na terenu u poslednja dva kola, niti u Liga kupu.

Papirologija izmešu dva kluba se radi, sutra bi trebalo očekivati i ozvaničenje ovog transfera. Trener Tomas Tuhel konačno je dobio i četvrtog štopera u ekipi pored Tijaga Silve, Kalida Kulibalija i Trevona Čalobaha.

Komentari (0)

Sport