Fudbal

Hari Kejn postigao dva gola i promašio penal u pobedi Totenhema

Komentari

Autor: Euronews

28/08/2022

-

19:38

Hari Kejn postigao dva gola i promašio penal u pobedi Totenhema
Totenhem - Copyright Tanjug/(AP Photo/Rui Vieira)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Totehema doneli su tri boda sa gostovanja Notingem Forestu, u pobedi od 2:0 Hari Kejn je bio dvostruki strelac.

Već u 5. minutu kapiten gostiju zaslužio je ovacije na Siti Graundu, doneo je vođstvo svom timu i postigao 200. gol u karijeri, od toga 186. u šampionatu Engleske.  Isti igrač je overio pobedu Totenhemu u 81. minutu.

Notingem Forest je pogrešio na polovini gostiju, lopta se odbila do Dejana Kuluševskog koji je pokrenuo akciju, dodao je loptu Kejnu, preciznim udarcem po zemlji sa 16 metara napadač gostiju matirao je golmana Hendersona - 1:0.

Novu šansu da se upiše u strelce Kejn je imao u 53. minutu. Ivan Perišić je centrirao u peterac sa Kejnom u skoku bio štoper domaćih Kuk koji je igrao rukom.

Nakon VAR provere dosuđena je najstroža kazna, udarac kejna sa 11 metara golman Din Henderson je odbranio.

Na drugoj strani Niko Vilijams je bio u prilici ali je izblokiran. U 56. minutu još jedan zicer za Totenhem, Son je snažno šutirao iz povoljne situacije, a Din Henderson još jednom sjajno reagovao i sačuvao mrežu.

Za promašeni penal Kejn se iskupio u finišu, na centaršut Rišarlisona spoljnom golgeter tim iz Londona reagovao je glavom i postavio konačnih 2:0.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport