Fudbal

Petrić hoće maksimum Partizana: Pobeda u derbiju bi donela mnogo toga dobrog

Komentari

Autor: Euronews

30/08/2022

-

12:22

Petrić hoće maksimum Partizana: Pobeda u derbiju bi donela mnogo toga dobrog
Petrić hoće maksimum Partizana: Pobeda u derbiju bi donela mnogo toga dobrog - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama su utakmice 9. kola Mozzart Bet Superlige Srbije, a nema sumnje da duel Partizana i Crvene zvezde privlači najviše pažnje.

Partizan je veoma loše počeo sezonu, došlo je do smene trenera i ekipu je preuzeo Gordan Petrić.

Crno-beli su se plasirali u grupnu fazu Lige konferencija, a ostvarili su i pobede u poslednje dve utakmice Superlige, obe u samim finišima utakmice.

Gordan Petrić je rekao da je duel sa Crvenom zvezdom samo jedna u nizu teških utakmica.

"Zvezda je u nizu teških utakmica. Igrači su svesni šta ih očekuje. Treba da se odmore, budu koncentrisani i pruže maksimum. Počeli su polako da se opuštaju, pokazuju napredak. Očekujem od igrača samo da budu maksimalni profesionalci, rekao je Petrić na konferenciji za medije.

Upitan je da li će biti zadovoljan nerešenim rezultatom, na šta je odgovorio da je to hipotetičko pitanje.

"To sve zavisi kakva će situacija biti na terenu. Ako budemo imali neku problematiku, ako budu bolji, naravno da ću biti zadovoljan nerešenim rezultatom. Ali, to ne može sada da se kaže pred utakmicu. Naravno da ne mogu da budem zadovoljan nerešenim rezultatom", kazao je Petrić.

Eventualnu pobedu nad Crvenom zvezdom posvetio bi nekadašnjem golmanu Šoškiću, koji je nedavno preminuo.

"Bilo bi dobro kada bi Partizan sutra dobio, iz mnogo razloga. Da bismo se približili, da se dovede stabilnost u klub i svlačionicu. Želja mi je da pobeda ode ka čoveku koji bi se radovao, to je bata Šole, i ako pobedimo, sigurno ću tu pobedu posvetiti njemu", rekao je Gordan Petrić.

Istakao je da je siguran da su igrači Partizana spremni za derbi.

"Bio sam igrač. Svaki profesionalac i ko igra za Partizan i Zvezdu, on se sprema isto kao i za Radnički Kragujevac. Ali, dešavanja na terenu donose nešto drugo. Igrači su psihološki spremni, bilo je tereta, sada je sve to bolje". 

Kada je reč o timu Partizana, Petrić je kazao da je "načisto" što se tiče sistema igre. Dilema o sastavu ima, jednu ili dve, a odlučiće nakon poslednjeg treninga.

Govorio je i o treneru Crvene zvezde Milošu Milojeviću.

"Dobro se znamo, bili smo zajedno na licenci. Verovatno je tada procenio filozofiju moje igre. Ali, sve to zavisi od igrača koje imate na terenu. Oni diktiraju način kako ćete da igrate", naveo je Petrić.

Komentari (0)

Sport