Fudbal

Partizan - Zvezda na Areni: Priča 168, psihologija i mentalitet na ispitu

Komentari

Autor: Euronews

31/08/2022

-

09:17

Partizan - Zvezda na Areni: Priča 168, psihologija i mentalitet na ispitu
Partizan - Zvezda na Areni: Priča 168, psihologija i mentalitet na ispitu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rehabilitovani Partizan ili uzdrmana Crvena zvezda? Ispričaće crno i crveno-beli 168. priču u ligaškom večitom derbiju (20.00, TV Arena Premium 1), ni mnogo različitu, niti sličnu bilo kojoj pređašnjoj, a pobednika će, po mnogim mišljenjima, odlučiti psihologija i mentalitet. I neizostavna sreća.

Veliki bodovni zaostatak posle šest odigranih mečeva (minus sedam), ali i haos posle odlaska Ilije Stolice i dolaska Gordana Petrića, pa evropske klackalice sa prolaskom u Ligu konferencija, nateraće konsolidovani tim Partizana da proba da pobedi aktuelnog šampiona u 9. kolu Mozzart bet Superlige i vrati se definitivno u šampionsku trku.

Trener Gordan Petrić je smireno stalno potencirao na psihologiji, povratku samopouzdanja, jačanju timskog duha, unapređenju igre i mic po mic uspevao je da izvuče nasukani crno-beli brod i vrati u plovno stanje. Lepota u igri je bila stavljena po strani na konto rezultat. Prošao je Hamrun, pobedio Mladost GAT i Radnički 1923 bukvalno na krajevima mečeva i za njega pred derbi nije bilo nekog posebnog naboja, a ni nepoznanica.

"Znamo kako će Zvezda igrati, karakteristike svih njenih fudbalera su nam jasne, osim ovog novog špica Kulibalija, jer ga nismo nikad ranije videli. Partizanovi fudbaleri imaju kvalitet da odgovore svim zadacima, međutim, jedni druge ne možemo da iznenadimo. Igrači su svesni šta ih očekuje, koncentrisani su i pružiće maksimum. Polako su počeli da se opuštaju, vidi se napredak. Samo očekujem da budu maksimalno profesionalci, sto odsto koncentrisani. Bilo bi dobro da Partizam dobije, iz više razloga: da se približimo, da se dovede stabilnost u klub i svlačionicu. Ako se to desi, moja želja je da trijumf posvetimo Bata Šoletu", istakao je Petrić.

Kada je sastav tima u pitanju, obojica trenera su imala problema sa povredama, umorom, a videćemo koga će izabrati za bonuse.

Zvezdin trener Miloš Milojević imao je samo dva treninga za derbi, nijedan pred debi sa Javorom, ali svakako da u glavi ima i tim i ideju kako da se suprotstavi. 

Milan Rodić i Aleksandar Pešić su stisnuli zube i pokušaće da daju maksimum, a pitanje je hoće li Milojević igrati sa trojicom štopera, što bi značilo da će bonus biti Strahinja Eraković ili u svom sistemu 4-2-3-1 i šansu ukazati mladom debitantu Stefanu Mitroviću.

Ima Milojević i mnogo kvalitetniji roster, dužu klupu.

"Derbi je uvek poslastica. Očekujem utakmicu sa dosta žara, borbe i intenziteta. Poznajem filozofiju igre kolege Gordana Petrića, Partizan poseduje kvalitet za njegovu ideju, samo rezultati nisu bili u skladu sa očekivanjima. Crno-beli imaju naše poštovanje u pripremi, ali kad meč krene moramo da pokažemo kako smo ekipa koja hoće da kontroliše situaciju, bude direktna, napadne gol i ostvari povoljan rezultat. Presudna će biti borba za drugu loptu. Očekujem da moji igrači ostanu mirni u glavi što se tiče oštrije igre i kontakt duela. Može da bude problema ako ne prihvatimo fajt domaće ekipe. Imamo momke sposobne to da uradite. Mentalno moramo da prihvatimo da tako mora, a fudbal ćemo igrati", istakao je Milojević.

Meč sudi debitant Milan Mitić, Zvezda nije slavila u Humskoj od februara 2016. godine, pa bi Milojeviću bio veliki vetar u leđa ako uspe da prekine taj dugi post.

U dosadašnjih 167 ligaških derbija, Crvena zvezda je slavuila 66 puta, Partizan 47 uz 54 remija, a gol razlika je 231:197.

Mogući sastavi

Partizan: Popović - Marković, Saničanin, Vujačić - Živković, Traore, Andrade, Urošević - Dijabate, Rikardo Gomeš, Jović.

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović - Bukari, Sanogo, Kanga, Rodić - Katai, Ivanić - Pešić.

Komentari (0)

Sport