Fudbal

Partizan deklasirao Kolubaru u Lazarevcu: Rikardo postigao het-trik u prvom poluvremenu

Komentari

Autor: Euronews

04/09/2022

-

20:08 >> 22:17

Partizan deklasirao Kolubaru u Lazarevcu: Rikardo postigao het-trik u prvom poluvremenu
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U izuzetno efikasnoj utakmici u Lazarevcu, Partizan je na krilima Rikarda deklasirao Kolubaru 5:1 u 10. kolu Mozzartbet Superlige i tako pokazao da se nalazi u odličnom raspoloženju pred duel sa ekipom Slovačko u Ligi Konferencija.

Napadač crno-belih je danas bio nerešiva enigma za Lazarevčane, postigao je tri pogotka, sva tri u prvom poluvremenu, a het-trik je kompletirao već u 38. minutu.

Da nas očekuje efikasna utakmica, mogli smo da naslutimo već nakon sedam minuta, kada je rezultat na semaforu bio 1:1. Najpre je Rikardo u drugom minutu iskoristio asistenciju Belića, da bi na drugoj strani, ubrzo Milojević doneo izjednačenje, posle očajne reakcije odbrane Partizana.

Od tog trenutka Beograđani su krenuli u totalnu ofanzivu i čitav posao su završili do kraja prvog poluvremena, gde smo, ruku na srce, mogli da vidimo još koji gol u mreži Kolubare. 

Urošević je pogodio stativu i prečku, Dijabate je u dva navrata ozbiljno ugrozio gol Stanivukovića, Marković je takođe mogao da se upiše u listu strelaca kada nije iskoristio odbitak sa pet metara, međutim sve to pada u vodu, kada uzmemo u obzir da su crno-beli postigli čak četiri gola u prvih 45 minuta.

Utisak je da je Kolubara ušla se previše respekta u duel sa Partizanom, osim pogotka, i dva pokušaja u drugom poluvremenu, ništa nije pokazala. Crno-beli su pronalazili "šupljine" u odbrani rivala po bokovima i kroz sredinu, gde se odlično pokazao Natho, koji je postigao treći pogotak za Partizan u 32. minutu.

U drugom delu igre, tempo utakmice je opao. Uglavnom se igralo na sredini terena, uz blagu inicijativu domaćina. Obzirom da crno-bele očekuje važan duel na evropskoj sceni u četvrtak, Gordan Petrić nije želeo ništa da rizikuje. Kolubara je imala polu-prilike preko Vukušića i Ilića, međutim nedovoljno da bi se savladao Popović.

Partizan je ipak uspeo još jednom da zatrese mrežu rivala, strelac je bio Menig, koji je postavio, ispostaviće se konačnih 5:1 u 52. minutu.

"Parni valjak" je zabeležio četvrtu pobedu u domaćem prvenstvu i sada ima 15 bodova, pet manje od vodeće Crvene zvezde, koja se večeras na svom terenu sastaje sa TSC-om. Što se tiče Kolubare, oni imaju isti broj bodova kao Partizan, uz učinak 4-3-1.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport