Fudbal

Remi Crvene zvezde i TSC-a na stadionu ''Rajko Mitić''

Komentari

Autor: Euronews

04/09/2022

-

21:58 >> 22:11

Remi Crvene zvezde i TSC-a na stadionu ''Rajko Mitić''
Remi Crvene zvezde i TSC-a na stadionu ''Rajko Mitić'' - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je u derbiju desetog kola Mozzart Bet Superlige remizirala sa TSC-om rezultatom 1:1. Nadali su se crveno-beli da će pobedom proslaviti 59. rođendan stadiona ''Rajko Mitić'', ali u tome nisu uspeli. 

Gledali smo jako kvalitetan meč u kom su svoje šanse imali i jedni i drugi. Prvu veliku priliku imao je domaćin već u sedmom minutu kada je Aleksandar Katai sa levog boka centrirao kao Kinsu Kangvi, koji je skočio glavom šutirao, ali je pogodio samo stativu.

Potom su gosti u nekoliko navrata pretili golu Milana Borjana koji se odlično snalazio. Najpre je Petar Ratkov glavom pokušao nakon jednog centaršuta, nakon čega je kapiten Zvezde odbio loptu u korner. Posle ubacivanja lopte iz ugla lopta se odbila do Ifeta Đakovca koji je odlično šutirao, ali je Borjan ponovo bio dobro postavljen.

Ipak, u 42. minutu gosti su uspeli da dođu do pogotka. Irakli Azarov se vrlo neozbiljno i naivno poigravao na svojoj polovini, što je Saša Jovanović iskoristio, oduzeo mu loptu i na sjajan način pogodio za 1:0.

Međutim, domaćin je uspeo da izjednači do poluvremena. Igrao se prvi minut nadoknade kada je Katai centrirao iz slobodnog udarca ka Nemanji Milunoviću koji glavom pogađa stativu, lopta se odbija od noge golmana Veljka Ilića i ulazu u gol TSC-a.

Drugo poluvreme nastavljeno je u takođe jakom ritmu i prvu priliku imali su crveno - beli u 62. minutu, kada je Kings Kangva napravio odličan prodor i doturio loptu do Osmana Bukarija, koji je dobro šutirao ali je lopta pogodila prečku i odbila se iza gola gostiju.

Izabranici Miloša Milojevića su konsantno napadali i pretili, ali nisu uspevali da probiju bedem protivnika, dok je TSC pretio uglavnom preko kontri, ali ne ozbiljno kao u prvom poluvremenu.

Uspela je četa Žarka Lazetića da ostane nesavladana u drugih 45 minuta i tako osvoji veoma težak i značajan bod na Marakani. 

U narednom kolu TSC na svom terenu dočekuje Kolubaru, dok će Crvena zvezda najpre u četvrtak odmeriti snage sa Monakom u okviru Lige Evrope, a posle toga je očekuje gostovanje Novom Pazaru.

Mozzart bet Superliga Srbije, 10. kolo

SUBOTA

Radnički Niš - Mladost GAT 1:1

/Štulić 34 - Radulović 38/

Spartak - Napredak 1:2
/Obradović 88 - Šarić 11, Đeković 65/

NEDELJA

Kolubara - Partizan 1:5
/Milojević 7, Rikardo 2, 18, 38, Natho 32, Menig 52/

Vojvodina - Voždovac 2:1
/Čumić 69, 90+3, Burmaz 69/

Crvena zvezda - TSC 1:1
/Ilić 45+1ag - Jovanović 42/

PONEDELJAK

Radnički 1923 - Novi Pazar 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Mladost Lučani - Javor 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Radnik - Čukarički 18.00 (TV Arena 2 Premium)

Komentari (0)

Sport