Fudbal

Startuje 31. izdanje Lige šampiona: Real kreće u odbranu krune, Siti i PSŽ glavni favoriti

Komentari

Autor: Euronews

06/09/2022

-

09:48

Startuje 31. izdanje Lige šampiona: Real kreće u odbranu krune, Siti i PSŽ glavni favoriti
Startuje 31. izdanje Lige šampiona: Real kreće u odbranu krune, Siti i PSŽ glavni favoriti - Copyright Tanjug/(AP Photo/Frank Augstein)

veličina teksta

Aa Aa

Real Madrid brani evropski tron, a na putu do finala 10. juna 2023. godine na stadionu "Ataturk" u Istanbulu mnogi od 31 kluba želeće da "kralju" skinu krunu u Ligi šampiona.

Nova, 31. po redu stranica UEFA lige šampiona ili 68. od nastanka Kupa šampiona, biće ispisana kroz mnoge velike duele koje možete da pratite od večeras pa sve do 10. juna na kanalima TV Arena sport.

I već večeras kreću po trofej, aktuleni branilac Real (kvota 9), ali i dva od šest glavnih pretendenata na "uđati pehar" - Mančester siti (kvota 2,5) i Pari sen Žermen (kvota 5). Sutra će i preostala tri Liverpul (kvota 5), Bajern (kvota 6,5) i Barselona (kvota 16), bar su takve prognoze kladionica pred start.

Real je perfektno startovao u Primeri, jeste ostao bez Kazemira, ali otvoreni prostor u vezi sa "večnim" Lukom Modrićem i Tonijem Krosom za sada umešno koriste dve nove zvezde tima Kamavinga i Čuameni, 80 miliona plaćen Monaku.

"Kraljevi" će biti na ispitu u grotlu "Selhrst Parka" u Glazgovu, jer Seltik se nikog ne plaši.

"Mislim, da možemo da ih pobedimo", najavio je Japanac iz redova "Kelta" Kjogo Furuhaši.

 

 

Mančester siti je u napadu dobio "alu" Erlinga Halanda koji besomučno trese mreže u Premijer ligi (10 golova u šest kola), a mnogi veruju da je Pep Gvardiola konačno dobio i ubojito oružje da na "Etihad" donese pehar Lige šampiona, što ga na kladionicama čini glavnim favoritom. 

Sevilja možda nije u najboljem momentu, što je pokazao i poraz od Barselone, ali "Siti" sigurno neće potceniti "kraljeve Lige Evrope".

Pari sen Žermen je uspeo da zadrži Kilijana Mbapea, uz spremne i orne Lionela Mesija (6 asistencija u šest mečeva) i Nejmara (7 golova u šest mečeva), pa novi trener Kristof Galtije ponovo ima udarni trio gladan Lige šampiona.

Juventus stiže u Pariz na derbi sa odmorenim Dušanom Vlahovićem i sve uigranijim Filipom Kostićem, ali ne i sa još uvek povređenim Anhelom Di Marijom, bivšom zvezdom PSŽ. Mbape na našeg Vlahovića, biće zanimljiv golgeterski obračun.

Dinamo iz Zagreba osmi put igra u Ligi šampiona i trener Ante Čačić, koji je drugi put uveo ovaj klub u elitu, želi od "modrih" da ne budu "vreća za napucavanje golova". Čelsi nije u najboljem momentu, ali je i ovakav apsolutni favorit večeras u "Maksimiru".

Liga šampiona, prvo kolo

Utorak

Grupa "E"

Dinamo - Čelsi 18.45 (TV Arena Premium 2)

Salcburg - Milan 21.00 (TV Arena sport 2)

Grupa "F"

Seltik - Real Madrid 21.00 (TV Arena Premium 3)

Lajpcig - Šahtjor 21.00 (TV Arena sport 4)

Grupa "G"

Borusija D. - Kopenhagen 18.45(TV Arena Premium 1)

Sevilja - Mančester siti 21.00 (TV Arena sport 1)

Grupa "H"

PSŽ - Juventus 21.00(TV Arena Premium 1)

Benfika - Makabi H. 21.00 (TV Arena sport 3)

Sreda

Grupa "A"

Ajaks - Rendžers 18.45(TV Arena Premium 1)

Napoli - Liverpul 21.00 (TV Arena Premium 1)

Grupa "B"

Briž - Bajer L. 21.00 (TV Arena sport 4)

Atletiko M. - Porto 21.00 (TV Arena sport 1)

Grupa "C"

Inter - Bajern 21.00 (TV Arena Premium 3)

Barselona - Plzenj 21.00(TV Arena sport 3)

Grupa "D"

Ajntraht F. - Sporting L. 18.45 (TV Arena Premium 2)

Totenhem - Marsej 21.00 (TV Arena sport 2)

Komentari (0)

Sport