Fudbal

Partizan želi da nastavi pobednički niz u Surdulici: Crno-beli gostuju Radniku

Komentari

Autor: Euronews

18/09/2022

-

10:33

Partizan želi da nastavi pobednički niz u Surdulici: Crno-beli gostuju Radniku
Partizan želi da nastavi pobednički niz u Surdulici: Crno-beli gostuju Radniku - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana od 19 časova sastaće se sa Radnikom u Surdulici u 12. kolu Mozzartbet Superlige, a direktan okršaj ovih ekipa možete pratiti na TV Arena 1 Premium.

Tim Gordana Petrića dolazi poslednjeplasiranoj ekipi na tabeli sa puno samopouzdanja, posle dobrog izdanja protiv Nice u Ligi Konferencija, gde je uprkos boljoj igri, remizirali u Humskoj 1:1.

Da se Beograđani nalaze u dobroj formi, govori i podatak da su poslednje dve utakmice u domaćem šampionatu dobili ubedljivo (5:0, 6:1), pa će sigurno i u duelu Surduličanima ući sa velikim ambicijama.

Trener "parnog valjka" istakao je da njegovu ekipu čeka iskusan tim koji zna da igra na rezultat, kao i da ih očekuje teško gostovanje u Surdulici zbog nepovoljnog terena.

"Teška je i neizvesna utakmica je uvek dole. Mi ne treba da ražmišljamo o Radniku i o terenu. Biće drugačije nego što je na stadionima Partizana ili Zvezde. Iskusna su ekipa, koja zna da igra na rezultat. Ovde se samo Partizan pita i nadam se da ćemo se vratiti sa tri boda. Zavaravala je i pozicija Novog Pazara na početku prvenstva, pa su krenuli u seriju. Ne opterećujem se Radnikom, zanima me samo da se vratimo sa tri boda i da odemo na zasluženu pauzu".

Radnik sa druge strane se ne može pohvaliti sa dobrim rezultatima. Jedini su tim koji nije upisao pobedu ove sezone, nalaze se na poslednjem mestu tabele sa četiri boda i učinkom 0-4-7.

Partizan i Crvena zvezda su zbog obaveza u Evropi odigrali manje utakmica od ostalih ekipa u Mozzartbet bet Superligi. Crno-beli, posle devet kola imaju pet pobeda, tri remija i poraz. Upisali su 18 bodova, pet manje iza vodećeg "večitog rivala", koji će od 17 časova dočekati Napredak iz Kruševca (Arena 1 Premium).

Osim utakmica Partizana i Crvene zvezde, danas će na programu biti još dve utakmice Mozzartbet Superlige. Voždovac će u 13 časova dočekati Čukarički (Arena sport 2), dok će od 17 sati Vojvodina ugostiti Javor iz Ivanjice.

Komentari (0)

Sport