Fudbal

Crvena zvezda slavila protiv Napretka u Beogradu: Pešić doneo tri bola crveno-belima

Komentari

Autor: Euronews

18/09/2022

-

19:06

Crvena zvezda slavila protiv Napretka u Beogradu: Pešić doneo tri bola crveno-belima
Crvena zvezda slavila protiv Napretka u Beogradu: Pešić doneo tri bola crveno-belima - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je posle velike borbe na svom terenu uspela da dođe do trijumfa nad Napretkom od 1:0 u oviru 12. kola Mozzart Bet Superlige Srbije i tako povrati prvo mesto, koje je na kratko preuzela ekipa Čukaričkog.

Novi-stari fudbaler crveno-belih, Srđan Mijailović dobio je šansu da se već na prvoj utakmici predstavi navijačima i reklo bi se da je to sasvim solidno uradio. Takođe, ono što raduje Zvezdine pristalice je to što se Mirko Ivanić vratio posle povrede i odigrao dobrih pola sata.

Prvo poluvreme nije bilo preterano sadržajno i završeno je rezultatom 0:0. Ipak, domaći su imali fantastičnu šansu za pogodak u 30. minutu preko Marka Gobeljića. Ostao je desni bek Crvene zvezde pred praznim golom Napretka, ali je na očajan način zahvatio loptu i ona je završila pored gola.

Uprkos tome što su se tokom cele utakmice ozbiljno mučili, crveno-beli su osvojili tri boda, za šta je najzaslužniji bio Aleksandar Pešić. Igrao se 68. minut kada je Aleksandar Katai probio po levoj strani, a potom uz dosta sreće uputio loptu u peterac, gde se najbolje snašao Pešić i pogodio za vođstvo.

Petnaestak minuta kasnije imala je šansu Zvezda i da potpuno reši pitanje pobednika kada je Kangva pogodio za 2:0, ali je gol poništen. Uspeo je talentovani vezista da zatrese mrežu gostiju, međutim, neposredno pre toga ga je lopta pogodila u ruku i pogodak nije priznat.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, crveno-beli su mirno čuvali loptu, pa čak i pokušali da grade napade, dok gosti nisu bili dovoljno kadri da ugroze šampiona.

U narednom kolu Crvezda zvezda gostuje novosadskoj Mladosti, dok će Napredak u Kruševcu dočekati Kolubaru.

Sastavi:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić – Mijailović, Kanga – Bukari, Nikolić, Katai – Pešić

NAPREDAK (4-2-3-1): Petrić – Vukajlović, Kerkez, Đeković, Putinčanin – Krstić, Bolha – Čečarić, Mićin, Bastajić – Matić

Mozzartbet Superliga Srbije, 12. kolo.

Petak:

Radnički 1923 - Mladost GAT 3:0
/Šimić 11, Vidosavljević 40, 57/

Mladost Lučani - TSC 2:5
/Jojić 43, Gordić 62 - Antonić 13, Jovanović 15, Đakovac 53,56, Ratkov 81/

Nedelja:

Voždovac - Čukarički 0:3
/Ivanović 26, Kovačević 38, Ndiaj 74/

Crvena zvezda 1:0
/Pešić 68/

Vojvodina - Javor 2:0

19.00 Radnik - Partizan .(AP1)

Ponedeljak:

17.00 Kolubara - Novi Pazar

19.00 Radnički Niš - Spartak

Komentari (0)

Sport