Fudbal

Lazar Samardžić će igrati za Srbiju, najavljuje od marta 2023. selektor "orlova"

Komentari

Autor: Euronews

19/09/2022

-

12:55

Lazar Samardžić će igrati za Srbiju, najavljuje od marta 2023. selektor "orlova"
Lazar Samardžić će igrati za Srbiju, najavljuje od marta 2023. selektor "orlova" - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Lazar Samardžić, vezni igrač Udienezea i mladi reprezentativac Nemačke, trebalo bi u seniorskoj konkurenciji da ponese dres Srbije. 

To je potvrdio i selektor Dragan Stojković.

"Što se tiče Samardžića iz Udinezea, bio sam u Milanu ne da bih gledao Krunića već Lazara. Imali smo telefonski razgovor početkom septembra, gde sam mu objasnio naše namere i želje. Nije imao dileme da želi da igra za Srbiju i dogovor je da u martu u kvalifikacijama za EP, ako bude nastavio da igra dobro da bude na našem spisku i igra za "orlove". Na svima njima je da izaberu jednu ili drugi stranu. Drago mi je da će Babić i Mitrović upisati svoje prve nastupe", kaže selektor Srbije.

Karakteristike Lazara Samardžića su manje više svbima poznate.

"On je igrao u mlađim selekcijama Nemačke, dve sezone je član Udinezea, sada je počeo i stalno da igra. Igrač je koji poseduje potencijal. On je mlad igrač, talenat poseduje, a moraš da ih prepoznaš ili ne. Ima izvarnrednu levu nogu, pregled igre. Primetio sam njegove participacije u igri i one zaslužuje pažnju. Nema tu velike filozifije i ne treba praviti neke naslove. Važno je da budu zdravi da se opredele da igra za Srbiju. Pokazivalo se u prošlosti da smo ostajali bez nekih igrača zbog naše nemarnosti. Sve je to život, a ne želim da pravim greške u startu. Na meni je da uputim poziv, da u proceni pokažem da je stalo, a na njima je da se odluče", istakao je Stojković. 

Komentari (0)

Sport