Fudbal

Basrelona u plusu 98 miliona evra: Pretpostavka je da će tekuću sezonu zaraditi 274 miliona

Komentari

Autor: Euronews

20/09/2022

-

09:35

Basrelona u plusu 98 miliona evra: Pretpostavka je da će tekuću sezonu zaraditi 274 miliona
Basrelona u plusu 98 miliona evra: Pretpostavka je da će tekuću sezonu zaraditi 274 miliona - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Godinam se Fudbalski klub Barselona muči sa fiansija, a sada je je gigant iz Katalonije saopštio da je minulu finansijsku godinu 2021/22. zarvšio u plusu od 98 miliona evra, a previđanja ću da bi tekuću sezonu mogao da završi u plusu od čak 274 miliona evra.

Barselona je druga na Forbsovoj listi najvrednijih fudbalskih klubova na svetu, budući da je njena vrednost procenjena na pet milijardi dolara, iza najvećeg rivala Real Madrida, koji je procenjen na 5,1 milijardu dolara.

Klub je u ponedeljak saopštio da je Upravni odbor zaključio finansijsku godinu s prometom od 1.017 milijardi evra i odobrio proračun operativnih prihoda od 1,255 milijardi evra za ovu sezonu.

Barselona je do ovih dobitaka došla prodajom 25 odto prihoda od TV prava, a poptisao je i dugogodišnji spozorski ugovor.

Zahvaljujući tome, Barsa je ovog leta na pojačanja potrošila 150 miliona evra, a najzvučnije ime koje je došlo u klub je Roberta Levandovski, koji je stigao iz Bajerna.

Komentari (0)

Sport