Fudbal

Plašim se da moja porodica ide na gostujuće stadione: Erik Dajer upozorava na ponašanje navijača u Premijer ligi

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2022

-

08:55

Plašim se da moja porodica ide na gostujuće stadione: Erik Dajer upozorava na ponašanje navijača u Premijer ligi
Plašim se da moja porodica ide na gostujuće stadione: Erik Dajer upozorava na ponašanje navijača u Premijer ligi - Copyright Tanjug/(AP Photo/David Cliff)

veličina teksta

Aa Aa

Prvotimac Totenhema Erik Dajer zabranio je članovima porodice i najbližim prijateljima da ga gledaju na gostujućim stadionima, jer smatra da oni tamo nisu sigurni, što ga ometa da igra.

Kako prenose tamošnji mediji, Dajer upozorava da je ponašanje navijača na stadionima širom Engleske sve gore i da se često događa da porodice gostujućih igrača budu napadnute. Da li verbalno ili fizički za njega nije toliko bitno.

"Ne mogu da se fokusiram na igru ukoliko znam da su članovi moje porodice na tribinama, gde može da ih napadne neko do domaćih navijača, kao što se to događalo nekoliko puta do sada. To me frustrira i zbog toga im ne dozvoljavam da idu na mečeve kad je Totenhem gost. To ne važi samo za porodicu, već i za vrlo bliske prijatelje", rekao je prvotimac Totenhema.

Dajer je naglasio da se na isti način ponaša i grupa navijača Totenhema, pa je apelovao i n njih da promene svoj stav.

"Uopšte ne kažem da su iz ove priče izuzeti navijači Totenhema. Naprotiv, i oni se isto ponašaju prema porodicama gostujućih igrača, a to nije dobro. Generalno, ponašanje ljudi koji dolaze na stadione širom Engleske je sve lošije i lošije. To mora da se promeni. Svi zajedno moramo da se udružimo oko toga", rekao je Dajer.

Komentari (0)

Sport