Fudbal

Škotska ubedljivo trijumfovala nad Ukrajinom u Ligi nacija

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2022

-

22:51

Škotska ubedljivo trijumfovala nad Ukrajinom u Ligi nacija
Škotska ubedljivo trijumfovala nad Ukrajinom u Ligi nacija - Copyright Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Škotske je u Glazgovu potpuno razmontirala selekciju Ukrajine sa 3:0 u okviru prve grupe B divizije Lige nacija. Ovakav ishod prouzrokovao je rotaciju na tabeli, pošto su Škoti sada prvi u grupi.

Potpuno zasluženo je domaća selekcija došla do trijumfa protiv Ukrajine koja uopšte nije ličila na sebe. Mučili su se gosti sa iznošenjem lopte pogotovo u drugom poluvremenu, što je i prouzrokovalo ovakav rezultat.

Prvo poluvreme nije bilo previše sadržajno, ali je zato drugo priredilo mnogo uzbuđenja. Škotska je u prvih nekoliko navrata svoje prilike promašivala, odnosno nije imala sreće. Najpre je u 63. minutu Če Adams odlično skočio i glavom šutirao, ali je lopta pogodila prečku i odbila se nazad u teren. Međutim, samo nekoliko sekundi kasnije u istom napadu, ponovo je centrirao Džon Megin a Adams pokušao glavom, ali je golman Anatoli Trubin izvanredno reagovao i otklonio opasnost.

Ređali su se napadi domaćina i delovalo je da bi mogli biti kažnjeni za sve te promašaje. Ipak, u 70. minutu došli su do vođstva. Megin se fenomenalno snašao u šesnaestercu gostiju, oslobodio se svog čuvara, a potom veoma preciznim udarcem savladao Trubina sa vođstvo svog tima.

Rezultat je duplirao Lindon Dajks u 80. minutu. Nije mnogo vremena na terenu proveo napadač Kvins Park Rendžersa pre nego što je zatresao mrežu. Rajan Frejzer je centirao iz kornera, a Dajks odlično skočio i pogodio za 2:0.

Konačan rezultat postavljen je u 87. minutu kada se odigrao isti scenario kao kod drugog gola. Frejzer centrira iz kornera, a Dajks glavom postiže svoj drugi pogodak na meču.

U narednom kolu Škotska će dočekati Irsku, dok će Ukrajina gostovati Jermeniji.

LIGA NACIJA, B DIVIZIJA

GRUPA 1

Škotska - Ukrajina 3:0 (0:0)
/Megin 70, Dajks 80, 87/

Standings provided by SofaScore

Komentari (0)

Sport